Головна » 2010 » Жовтень » 27 » Cемінар-практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи на базі Маловисківської ЗШ І-ІІІ ст. 22.10.2010
07:51
Cемінар-практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи на базі Маловисківської ЗШ І-ІІІ ст. 22.10.2010

Педагогічні ідеї В.О.Сухомлинського у практиці роботи

педагогічного колективу Маловисківської ЗШ №3 І-ІІІ ст.

 

Педагогічні ідеї українського Учителя, нашого земляка, давно визнані світовою освітянською спільнотою як особлива педагогічна філософія любові до дитини і пропагується для втілення у навчально-виховному процесі, в управлінській діяльності та роботі з педагогічними працівниками.

У школах Маловисківського району щорічно, в кінці вересня, проводяться тижні, декади, присвячені творчому впровадженню невичерпної скарбниці мудрості, педагогічного таланту В.О.Сухомлинського. А в Маловисківській ЗШ №3 І-ІІІ ст., яка більш змістовно і поглиблено використовує напрацювання Великого Учителя і є опорною в районі з цього питання, проводиться місячник «Ідеї В.О.Сухомлинського живуть і розвиваються на Маловисківщині». В школах району і в міській ЗШ №3 проходять: тематичні лінійки «З любов’ю до дітей», «Добротворець»,  бібліотечні уроки «Продовжим, вчителю, тебе любов’ю, совістю, очима», «Ювелір дитячої душі», виховні години, години спілкування «Людина починається з добра», «Невичерпне джерело педагогічної мудрості», «Ідеал служіння Світу Дитинства», тематичні виставки «Серце віддане дітям», вікторини «Життя і творчість В.Сухомлинського», виставки творчих робіт(казок, малюнків учнів молодшого та середнього шкільного віку), дискусії із старшокласниками «Вічні цінності людини моїми очима і очима В.Сухомлинського»,  декади педагогічної майстерності «Творча реалізація ідей В.Сухомлинського в умовах сучасної школи», усні журнали «Стежиною любові і добра», «Сухомлинський про дітей і для дітей»,  конкурси на кращу методичну розробку уроків мислення в природі, творчі звіти вчителів, опорних шкіл, творчих груп, читацькі конференції, засідання батьківського лекторію і т.д.

22 жовтня на базі опорної школи проведений семінар-практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи «Шляхи формування педагогічної позиції вчителя в умовах реалізації творчої спадщини В.О.Сухомлинського».

Завідуюча районним методичним кабінетом Грек Н.В. ознайомила присутніх із системою роботи педагогічних колективів, спрямовану на пропаганду перспективного досвіду з трансформації творчих ідей В.О.Сухомлинського.

Про роботу опорного закладу з питань «Впровадження творчої спадщини В.О.Сухомлинського» розповіла директор школи Лойтра Л.І. У плані роботи районного семінару уроки у 2-б класі (учитель Соловйова Н.Л.), 5-а класі (учитель Підгорна С.В), 6-а класі (учитель Котлярова Т.В, бібліотекар Козельська Л.А), виховні години у 7-а класі (учитель Лисенко Т.В, Сидоренко Н.В), 9-а класі (учитель Бондар І.Ю), засідання проблемного столу (учитель Чабан Л.Г), а також засідання творчої майстерні вчителів початкових класів.

Завершився семінар підведенням підсумків та затвердженням рекомендацій щодо вивчення та впровадження творчої спадщини В.О.Сухомлинського.

Завідувач РМК Н.В.Грек

Категорія: Новини | Переглядів: 755 | Додав: Anatol | Теги: педагогічні ідеї, В.О. Сухомлинський, Маловисківська ЗШ №3, обговорення, заступники директорів, Семінар-практикум, передовий досвід | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа