Головна » 2016 » Вересень » 14 » Готуємось до захисту України!
12:30
Готуємось до захисту України!

 

Ідеологічна робота, національно-патріотичне та військово-патріотичне виховання протягом багатьох років незалежності України вважалися другорядними питаннями, але анексія Криму та війна (так саме війна) на Сході країни не лиш змусили в авральному порядку вирішувати проблеми забезпечення та навчання армії, а й звернути чималу увагу на допризовну підготовку молоді у школах, адже сьогодні вона набуває надзвичайної актуальності.

Ідеологічна робота, національно-патріотичне та військово-патріотичне виховання протягом багатьох років незалежності України вважалися другорядними питаннями, але анексія Криму та війна (так саме війна) на Сході країни не лиш змусили в авральному порядку вирішувати проблеми забезпечення та навчання армії, а й звернути чималу увагу на допризовну підготовку молоді у школах, адже сьогодні вона набуває надзвичайної актуальності.

«Обов’язок», «захист Вітчизни», «честь», «патріотизм» - стали для частини молодого покоління незрозумілими та подекуди не сприймаються цінними категоріями і життєвими «маяками».

А ось, наприклад, у роки мого школярства у 10—11 му класах невід’ємною складовою військово-патріотичного виховання та формування активної громадської позиції була підготовка молоді до служби в армії.

А що ми маємо зараз?

Думаю не потрібно вам це описувати. Ви і самі все прекрасно бачите. Сказали батьки, ні в яку армію ти не підеш, і починаються пошуки, як же здорового юнака зробити хворим, або відправити десь за кордон на заробітки.

Проте чоловіки мого віку знають, як у ті 60-ті, дивились на юнака який «відкосив» від армії.

Тож зараз школа намагається відновити якісну систему підготовки юнаків до служби в армії.

Успішність цього напрямку залежить від мотивованих та досвідчених викладачів, сучасної навчальної бази та мудрого батьківського виховання.

Впевнений, що збирати і розбирати автомат, влучно стріляти, правильно займати вогневу позицію, орієнтуватися на місцевості, мати навички надання першої медичної допомоги варто навчитися ще у школі. Навчальна програма «Захист Вітчизни» повинна стати для старшокласників відправною крапкою оволодінні «азами» військової справи.

І уже радує той факт, що вже зараз предмету «Захист вітчизни» надається значна увага у практичній частині підготовки молоді до служби в збройних силах України. Приємним є ще і той факт, що учні і дівчата виявляють бажання готувати себе, на ряду з юнаками, до захисту своєї Батьківщини.

Тож ось у середу (14.09) районний військовий комісаріат разом з відділом освіти РДА підготували та провели один із найцікавіших та найпатріотичніших заходів – стрільбу із бойової зброї (АК-47).

На стрільбище біля с. Лозуватка, яке було підготовлено офіцерами РВК за допомогою голови с. Лозуватка А.Головача, голови фермерського господарства З.Мамедової.

Юнаків 11-х класів та 26 вчителів фізичної культури і захисту Вітчизни та дівчата Великовисківсьої ЗШ І-ІІІ ст. які три роки поспіль брали участь у Всеукраїнських змаганнях «Сокіл»(джура) та показували там відмінними результатами саме у стрільбі і розбиранні і збиранні АК -47.

Доречі, Жердій Руслана, учениця 11-го класу Великовисківської ЗШ І-ІІІ ст. в яої учителем захисту Вітчизни є наш знаменитий козак, воїн АТО Бердник М.П. виявилася найвправнішою у збиранні й розбиранні АК-47 та стрільбі із автомата та снайперської гвинтівки.

На стрільби з’їхалися юнаки і керівники ЗВ у повному військовому спорядженні, що є підтвердженням того, що програма предмета «Захист Вітчизни» виконується повністю.

Всі юнаки і дівчата, та їх педагоги отримали практичні навички у стрільбі, збиранні і розбиранні автомата, ознайомилися із іншими зразками стрілецької зброї та висловили бажання робити такі корисні заходи в 10 і 11 класах восени і на весні.

Разом з тим всі військові керівники, методист РМК (автор цієї статті) та військові зрозуміли, що для якісної роботи із бойовою зброєю необхідно працювати з нею в школі, і значно частіше ніж один чи два рази на рік.

Тож для якісних практичних занять із зброєю, проведення навчальних занять із пневматичною зброєю,  районна державна адміністрація та районна рада виділила на поповнення матеріальної бази шкіл 100 т.грн. Ці кошти підуть на закупку навчальних автоматів та пневматичних гвинтівок.

Поки що лише в половині ЗШ району, надіємось, що  цій ситуації посильну допомогу школам, по підготовці майбутніх захисників Батьківщини, надають фермери та небайдужі до незалежності нашої держави, спонсори.

 

Методист РМК Маловисківського відділу освіти        В. Рибак

Категорія: Новини | Переглядів: 386 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа