Головна » 2015 » Листопад » 23 » Інновації та інтерактивні методи роботи в навчально-виховному процесі
15:27
Інновації та інтерактивні методи роботи в навчально-виховному процесі

Про застосування інноваційних та інтерактивних методів роботи в навчально-виховному процесі йшла мова на засіданні творчої групи вихователів дошкільних навчальних закладів, що відбулося 19 листопада 2015 року в Маловисківському ДНЗ "Ромашка".

Керівник творчої групи Радзієвська Л.І. зосередила увагу учасників на суті інтерактивного навчання, яка полягає в тому, що навчальний процес відбувається за умови постійної активної позитивної взаємодії всіх його учасників. Зокрема, Людмила Іванівна наголосила, що інтерактивні методи забезпечують активне включення дітей у процес пізнання, навчають здобувати знання, сприяють розвитку самостійності, ініціативності, творчості, залучають до роздумів і міркувань, активного діалогу з обговорення теми.
Заняття з розвитку мовлення з використанням інтерактивних методів в старшій групі продемострувала учасникам ТГ вихователь Дорогань В.В. В ході заняття було продемонстровано вправи:
- "Мікрофон" (з використанням інтерактивного методу "Доброго ранку");
- "Чарівна квіточка" (з використанням інтерактивного методу "асоціативна квітка");
- "Несподівані картинки" з використанням інтерактивного методу "Синтез ідей");
- "Розгляд та опис дидактичної картини" (з використанням інтерактивного методу багатоканальної діяльності).
Заключним етапом засідання творчої групи став тренінг професійної майстерності, в ході якого було проведено тест "Автопортрет" з послідуючою його розшифровкою (Ваша діяльність у відображенні Вашого кольору); психологічну гру "Казка-загадка" та виконано тренінгове завдання "Мотивація до успіху".  На завершення учасники тренінгу заповнили анкету "Професійно значущі якості особистості педагога дошкільного закладу".
Категорія: Новини | Переглядів: 325 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа