Головна » 2010 » Жовтень » 1 » Літературні мандрівки на «Хутір Надія»
12:12
Літературні мандрівки на «Хутір Надія»

Осінь знову гостинно запросила на «Хутір Надія». Цьогоріч державний музей-заповідник Івана Карпенка-Карого (Тобілевича) «Хутір Надія» відвідали учителі української мови та літератури Маловисківського району. Мета поїздки - долучення до культурно-мистецької спадщини нашого краю, вивчення життя та творчості І.Карпенка-Карого, а також ознайомлення з історією українського хореографічного мистецтва. Поїздка організовувалась у рамках роботи районної творчої групи вчителів-словесників, які вже третій рік поспіль досліджують літературу рідного краю.

Могутні дуби карпенківського краю, що тільки вкрились осінньою позолотою, радо запрошували до музейних кімнат. Тож екскурсія розпочалась з відвідання першого у світі музею історії українського хореографічного мистецтва. Привітна екскурсовод цікаво і змістовно розповіла про ідею, мету та необхідність створення такого музею, а також детально ознайомила з експонатами. Кожна музейна кімната вражала неординарністю та свіжістю, а також наповнювала вірою у майбутнє українського хореографічного мистецтва. Журавлі у музейній кімнаті, що, ніби злітали у вирій, калина, вплетена у вінок, що так видавалась нам живою, традиційний український одяг, величезний вишитий рушник, українські народні інструменти наповнили нас позитивом не на одну мить.

Продовжилась екскурсія відвіданням музею І.Карпенка-Карого. Працівник музею Кравченко Тетяна Степанівна допомогла поринути в епоху видатного драматурга. Кожен учасник екскурсії мав змогу не лише детально ознайомитись з життям відомого класика української драматургії, уславленого актора і театрального діяча, дізнатись про ідею створення хутора Надія та його традиції, а й насолодитися природою степового краю.

Категорія: Новини | Переглядів: 753 | Додав: Anatol | Теги: українська мова, українська література, творча група, «Хутір Надія» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа