Головна » 2016 » Жовтень » 7 » Незалежність і територіальна цілісність України в надійних руках!
09:00
Незалежність і територіальна цілісність України в надійних руках!
 
Саме так можна сказати про нинішніх допризовників, учнів – юнаків 11-х класів загальноосвітніх шкіл Маловисківського району. В цьому ми, керівники дводенних військово-патріотичних зборів, впевнились спостерігаючи та навчаючи юнаків премудростям військової служби . А ці самі примудрості, 60-т юнаків із 13 шкіл району, вивчали на дводенних військово-патріотичних зборах, які пройшли на базі Оникіївської ЗШ І-ІІІ ст. 06-07 жовтня.

Директор Оникіївської ЗШ В. Ніколаєнко разом  з учителями, захисту Вітчизни та фізичної культури, якісно підготували матеріальну базу для успішного проведення військово-патріотичних зборів.

Ранок, 6 жовтня, 10.00 всі юнаки в парадному строю поряд їх наставники – командири, звучить Гімн України, який співають всі юнаки та присутні на святковому відкритті.

Зі словом – привітанням до юнаків звертається начальник відділу освіти, молоді та спорту Кравченко С.В., яка побажала юнакам якісного оволодіння всіма навичками військової справи та наголосила на тому, щоб ці знання були потрібні юнакам лише теоретично, щоб ми всі жили під мирним небом  і лише стояли на варті своїх кордонів. Також перед юнаками виступив директор Оникївської ЗШ В.Ніколаєнко, командир роти І. Туртуріка, та автор цієї статті. А в кінці вітань і побажань по Оникієвому пролунало трикратне : «Слава Україні!» та «Героям слава!».

Для навчання і виконання програми зборів юнаків розділили по взводам. Командиром першого взводу призначено Бердника М.П., другого взводу Коцура А.В і третій взвод дістався Червяку І.І. а до кожного взводу прикріплено по два помічника і керівника с фізпідготовки. Тож разом з 60-ттю юнаками на зборах взяли участь 13-ть вчителів предмету «Захист Вітчизни», 4 вчителя фізичної культури та три медичні сестри.

На збори всі юнаки, та їх керівники прибули в комуфляжній формі та у повному військовому споряджені (макет автомата, піхотна лопатка, протигаз навчальний) для якісного і повного виконання програми зборів.

А програма передбачала: проведення тренінгів з психологічної підготовки (відповідальний психолог Москальова Н.Є.), подолання смуги перешкод у повному обмундируванні – відповідальний Ю. Гудаченко та вчителі фізичної культури, стройова підготовка – командири взводів та їх помічники, вогнева підготовка, тренування у повному розбиранні і збиранні бойових автоматів та прийоми і правила ведення стрільби у складі бойової групи. З завданнями цього напрямку успішно впорались керівники взводів І. Червяк та А. Коцур.

Також проведено навчання з надання першої долікарської допомоги на випадок переломів, опіків, кровотеч поранень. Та разом з цим юнаків ознайомлено і з правилами транспортування пораненого і винесення з поля бою.

З даним розділом програми зборів цілком справились старша медична сестра А. Гречана та медичні сестри В. Поліщук та І. Москаленко.

З юнаками проведено тренування у стрільбі з пневматичної зброї та визначено переможців.

З великим зацікавленням всі взводи провели тренування діям у складі бойової групи яке проводив Коцур А.В. учасник обласних семінарів по практичному проведенню військово-патріотичних зборів.

Питання основ військової топографії, робота з топографічними картами рух за азимутом, наведення переправи через різні перешкоди успішно і зацікавлено продемонстрували І. Туртуріка – командир роти та м. Бердник – учасник АТО, кращий козак кіровоградщини, військовий який знає всі тонкощі військової справи.

Самою цікавою темою зборів стала робота з бойовими автоматами АКМ (їх було 3 –шт), які без жодних бюрократичних проволочок надали для навчання юнаків керівництво районної поліції, яку нині очолює Бєлов С.В.. Автомати надавались, як 6-го так і 7-го жовтня, точно в указаний час за що ми щиро вдячні працівникам нашої поліції.

Юнаки 6-го жовтня тренувались 2 години а 7-го уже визначились кращі в цьому розділі програми зборів та стали кандидатами на обласні змагання

Та юнаки змагались не лише у стрільбі та збиранні розбиранні автомата, також визначались переможці у бігу на 100 м, метанні гранати Ф-1(навчальної), підйому-перевороту на високій перекладині, подоланні смуги перешкод. По результатам змагань відібрано кращих юнаків які візьмуть участь у обласних змаганнях «Захисник Кіровоградщини» 14.10. 2016 року в місті Долинська.

Для участі в змаганнях відібрано кращих юнаків із ЗШ району, це – Мирза Владислав, Кравченко Сергій, Соловей Сергій – Мар’янівська ЗШ І-ІІІ ст., Ланге Аркадій та Захарченко Богдан із Хмелівської І-ІІІ ст., Кашицький Іван із Злинської ЗШ №2 І-ІІІ ст., Расулов Дмитро з Оникіївської ЗШ І-ІІІ ст. та Каламурза Артем і Підлісний Сергій із

На зборах, основною ідеєю було націлити юнаків на дружні стосунки між ними, толерантність взаємовиручка в різних можливих ситуаціях, повага до кожного з членів всього колективу, повага до Державних символів, і ми це все побачили.

Юнаки, які прибули на нинішні збори продемонстрували  всі позитивні якості, які повинні бути притаманні патріотам України, її суверенітету, цілісності та незалежності. Це проявлялось у відносинах між юнаками та їх керівниками, знанні Державного Гімну та найвищої активності на гасло «Слава Україні!» і від душі, окрилено, на всю округу с. Оникієво «Героям слава!» з трикратним виголошенням.

В нинішньому році всі виступаючі на закритті зборів відмітили високу дисциплінованість, відданість справі, і що саме головне – високий дух патріотизму. З такими чоловіками нам не страшний ніякий ворог.

Разом з тим слід подякувати директору Оникіївської ЗШ який з повною відповідальністю віднісся до підготовки по проведенню зборів.  Підготовлено місця занять, озвучення, Державні символи, місця відкриття і закриття заходу. Проте слід відмітити, і якісне забезпечення юнаків харчуванням, яке здійснено у шкільній їдальні та отримані схвальні відгуки, як від юнаків, так і вчителів.

А для підтримання патріотичного настрою юнаків їм продемонстровано фільми: «Дебальцеве», «Аеропорт», «Україна. Код унікальності».

По закінченню зборів всім юнакам вручено шеврони «Захисник Кіровоградщини» якими район забезпечив координатор заходу О. Вєтров, радник голови ОДА з даних питань.

А в завершення статті не можу замовчати ще один приємний момент.

Разом із юнаками на зборах взяла участь та показала відмінні результати у стройовому вишколі, стрільбі та розбиранні і збиранні автомату АКМ, командир дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл-Джура» Р. Жердій, учениця Великовисківської ЗШ І-ІІІ ст., яка два роки поспіль командувала своїм роєм на Всеукраїнських змаганнях, і там мала відмінні результати

Тож на захист нашої Батьківщини, якщо буде потрібно, можуть виступити і прекрасна наша половина – дівчата. Проте ми всі бажаємо щоб це не було потрібно, і щоб ми всі жили під мирним небом своєї України.

Слава Україні! Героям слава!

 

Методист РМК

Відділу освіти                                             В.Рибак

Категорія: Новини | Переглядів: 392 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа