Головна » 2017 » Лютий » 22 » Педагогічна практика слухачів курсів підвищення кваліфікації
12:15
Педагогічна практика слухачів курсів підвищення кваліфікації

22 лютого на базі Мар`янівської ЗШ І-ІІІ ст. проведено педагогічну практику слухачів курсів підвищення кваліфікації завідувачів (директорів), методистів методичних кабінетів (центрів) органів управління освітою районних державних адміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад з проблеми «Удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників у системі неперервної освіти засобами інформаційно-освітнього простору регіону».

Мета педагогічної практики ознайомити слухачів курсів із досвідом науково-методичної діяльності методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Маловисківської райдержадміністрації щодо формування конкурентоспроможного педагога в умовах функціонування інформаційного простору методичного кабінету; стимулювати розвиток творчої ініціативи, потреби у професійному вдосконаленні та педагогічній майстерності педагога.

У ході роботи методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту презентував роботу з даної проблеми. Завідувач районного методичного кабінету Кислякова В.Ф. розпочала свій виступ з утвердження принципів нової ролі освіти як стратегічної основи надання якісних освітніх послуг та ключових аспектів удосконалення професійної компетентності вчителя в умовах реформування галузі освіти. Зацікавили присутніх презентації методистів РМК Шведенко Л.О. щодо віртуальних форм роботи як одних із елементів безперервної освіти педагогів та Подручної С.М. з проблеми: «Формування компетентної творчої особистості організатора виховної роботи в умовах створення інформаційного освітнього простору».

Досвідом роботи щодо ролі методиста у формуванні та розвитку інформаційно-освітнього простору ділилась Романич Н.В. Про використання Інтернет-простору в організації краєзнавчої діяльності педагогів говорила Паливода О.Л. Заслужений вчитель України, вчитель математики Руденко В.О. презентувала роботу Авторської майстерні вчителів, організацію проведення фізико-математичного марафону та інтелектуального веб-квесту для знавців математики і фізики. Запам’ятався колегам і практикум з використання сучасних сервісів, який провела керівник районного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури Луньова Н.В. На завершення роботи педагог-організатор Оникіївської ЗШ І-ІІІ ст. Безверха Л.В. провела з колегами ділову гру «Професійне зростання педагога: інноваційний підхід».

У роботі брали участь і колеги Новоархангельського методичного кабінету, які ділилися також досвідом роботи з даної проблеми.

При підведенні підсумків методист обласного навчально-методичного центу освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб КЗ «КОІППО» імені Василя Сухомлинського Кірішко Л.М. звернула увагу на достатнє розкриття даної проблеми у районі, широкий спектр використання та впровадження інформаційно-освітнього простору.

Відділ освіти, молоді та спорту, методичний кабінет відділу дякують адміністрації закладу (директор Руденко О.А.) за організацію проведення заходу.

Категорія: Новини | Переглядів: 490 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа