Головна » 2010 » Травень » 27 » Практична конференція словесників
14:58
Практична конференція словесників
Найдосвідченіший педагог ніколи не повинен зупинятися на досягнутому, бо якщо немає руху вперед, то неминуче  починається відставання.

В.О.Сухомлинський

           Спілкування – найбільша потреба кожної людини. Ще з  найдавніших часів історичного            буття людства і донині, а також, напевне, у              майбутньому зустріч залишиться найважливішою і найвідповідальнішою подією в житті кожної людини. Спілкування з колегами завжди  приносить радість, вселяє надію та спонукає до дій.

З метою творчого спілкування, ознайомлення з системою роботи вчителів української мови та літератури району, поглиблення знань з проблеми «Сучасні                 технології у практиці роботи словесника та визначення  шляхів підвищення                        ефективності навчально-виховної роботи з учнями» була  організована конференція для вчителів української мови та літератури на базі Великовисківської ЗШ І-ІІІ ст.. Тема конференції «Нові підходи до організації навчально-виховної роботи на уроках української мови та літератури»

У конференції взяли участь вчителі, які у 2010 р атестуються на підтвердження вищої кваліфікаційної категорії, вчителі, які у 2009 –2010 н.р пройшли курсову перепідготовку в  ОІППО  імені Василя Сухомлинського, а також ті словесники району, які постійно підвищують свою педагогічну                        майстерність.

Розпочалась конференція з презентації тематичної виставки  словесників Великовисківської ЗШ І-ІІІ ст. Слово взяли молоді вчителі  Панова  Алла               Миколаївна та Заєць Тетяна Сергіївна. Увагу                зосередили на вивченні літератури рідного краю, розвитку творчих здібностей                 школярів та  підвищенню ефективності уроку.

З питанням "Нестандартні уроки української мови та літератури” виступила вчитель української мови та літератури  Маловисківської ЗШ №4 Гуля Валентина            Володимирівна, яка звернула увагу присутніх на те, що саме такі уроки створюють певну емоційну обстановку, активізують учнів,  сприяють розвитку логічного                     мислення,  бажанню пізнати явища чи  проблему багатогранно.

З метою виховання художньої уяви,          творчої ініціативи, емоційної гнучкості,             культури мови, збагачення асоціативного           мислення у  Маловисківській ЗШ №3 І-ІІІ ст. вже другий рік проходять засідання                     літературного салону. На  заняттях діти             оволодівають акторською технікою,                      розвивають музичні здібності, художнє              мислення, уяву, фантазію, пам'ять,                            поглиблюють знання з історії мистецтв, літератури і драматургії. Керівником  такого проекту є вчитель української мови та літератури цієї школи Онойко Ольга  Максимівна. Саме вона і презентувала досвід своєї роботи з даного          питання.

Як посилити інтерес учнів до навчання та розвинути дитячу творчість на уроках української мови та літератури ознайомила           Петрова Ніна Миколаївна—вчитель української мови та літератури Смолінської ЗШ №2 І-ІІІ ст. Також вона запропонувала слухачам фрагмент роботи з                         вищезазначеної проблеми.

Розвиток у школярів навичок самонавчання та самовиховання в світлі здорового способу життя—це те проблемне питання, над яким працює вчитель            української мови та літератури Великовисківської ЗШ І-ІІІ ст. Панова Галина Володимирівна. Словесник         детально ознайомила присутніх з досвідом роботи.

Крім того, важливе місце посідало питання             курсової перепідготовки. Вчителі Маловисківської ЗШ №1 І-ІІ ст. Туменко Олена Анатоліївна та  Олександрівської ЗШ І-ІІІ ст.                розповіли про новинки курсової перепідготовки.

Не залишились поза увагою і учні Великовисківської ЗШ І-ІІІ ст. Для словесників району вони підготували цікаві номери. Читання творів  Шевченка напам'ять, оригінальні сучасні танці та  мелодійні пісні завершили роботу              вчителів  української мови та літератури.

 

Методист РМК Романич Наталія Василівна

 


 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 803 | Додав: Anatol | Теги: українська мова, Захід, семінар, Словесники, обмін досвідом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа