Головна » 2010 » Листопад » 25 » Семінар –практикум заступників директорів з виховної роботи
15:38
Семінар –практикум заступників директорів з виховної роботи

«Історію слід памятати не тільки тому, що це минуле, а й тому, що на цьому минулому  тримається майбутнє…»

24 листопада в Оникіївській ЗШ  І-ІІІ ступенів відбувся семінар –практикум заступників директорів з виховної роботи та педагогів –організаторів на тему: «Сучасні підходи до формування  та розвитку  патріотичних почуттів учнів засобами  історико -краєзнавчої  та пошукової роботи».

Директор школи Ніколаєнко В.Г. провів  екскурсію по школі та по музеях історії школи та краєзнавчому.

Він розповів, що до діяльності всієї структури музейної справи залучаються учні та вчителі школи, ветерани педагогічної праці та бойової слави, пошукові загони  старшокласників, жителі села.

Шкільні музеї стали складовою частиною виховного процесу в школі. Учні школи проводять велику пошукову роботу, збирають фотографії, списки та спогади випускників попередніх років. Їх особисті речі, книжки, нагороди, фотографії, наукові праці, газетні вирізки.

Учасникам семінару був запропонований позакласний захід «З любові до малої батьківщини починається любов до України». Цей захід був  незвичайний і присвячений людям, яким притаманне почуття краси, розуміння культурної спадщини рідного краю, її важливості  у житті українських родин, які славляться невмирущим витвором своїх талановитих рук.

Були підведені підсумки пошукової роботи і розкрито  частково питання історії села давньої і мистецької.

Гостями семінару були виконавчий директор Кіровоградської  МАН учнівської молоді, заступник директора з науково-методичної роботи  Кіровоградського облкомплексу Філянт С.В. та методист Балашова К.В., які в своєму  виступі перед учасниками семінару  зупинилися на  нових можливостях для розвитку системи МАН України в контексті  останніх державних рішень. Спілкуючись із учасниками семінару, вчителями та учнями школи запрошували їх до співпраці. Гості  дуже були вражені  великою кількістю зібраного матеріалу в музеях школи.

Категорія: Новини | Переглядів: 636 | Додав: Anatol | Теги: вчителі історії, виховний захід, Ман, Семінар-практикум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа