Головна » 2010 » Жовтень » 20 » Семінар вчителів іноземної мови в Смолінській ЗШ №1 І-ІІІ ст. 20 жовтня 2010 року
16:12
Семінар вчителів іноземної мови в Смолінській ЗШ №1 І-ІІІ ст. 20 жовтня 2010 року

"Education is not the pilling of  learning, information, data, facts,

skills or abilities – that’s training or instruction – but is rather making visible what is hidden in a seed.”

Thomas  More

20 жовтня 2010 року на базі Смолінської ЗШ № 1 І-ІІІ відбувся семінар вчителів іноземної мови з теми  : "Активізація пізнавальної діяльності учнів на різних етапах уроку іноземної мови (англійської ). Мета семінару – ознайомити вчителів з роботою по вдосконаленню навичок говоріння, аудіювання, читання, письма засобами розвитку мовленнєвої компетентності учнів; виховання в учнів відповідального та творчого підходу до  підготовки домашніх завдань.

Учасники семінару відвідали уроки, точніше не уроки, а їх фрагменти, з роботи над граматикою у вчителя англійської мови, вчителя вищої категорії, Муравської Валентини Володимирівни в 4 класі з теми "Prepositions of place ”. На своєму уроці Валентина Володимирівна показала різні види роботи по опануванню учнями навичок вживання англійських прийменників :  фонетичну роботу за комп’ютером, повторення прийменників за малюнками, складання власних словосполучень та речень. Учні показали  навички діалогічного та монологічного мовлення, добре володіння лексичним матеріалом з даної теми.
Дуже цікаво вчитель провела закріплення вживання прийменників за допомогою іграшки та кошика – учні не лише усно практикувались вживати прийменники місця, а й на практиці побачили як вживати прийменники.
Другій фрагмент уроку, який побачили учасники семінару – це робота над розвитком навичок читання на уроці в 8 класі вчителя Кремінської Мирослави Анатоліївни з теми "Books are our friends ”. Дуже цікаво була проведена робота перед читанням – вчитель опрацювала з учнями лексичний матеріал з теми : учні читали і перекладали слова та словосполучення, вживали їх в реченнях, складали свої розповіді про те, чи люблять вони читати. На дошці було запропоновано три варіанти відповідей – "yes ”, "no ”, "50/50 ”. учням потрібно було не лише дати відповідь на поставлене питання, а й пояснити чому. Дуже засмутило саму вчительку те, що більшість учнів надають перевагу грі та роботі з комп’ютером ніж читанню.

Після відвідування уроків учасники семінару поділилися думками, висловили подяку вчителям за змістовну та дуже цікаву роботу по вдосконаленню в учнів граматичних навичок  та навичок читання. Також були розглянуті  теоретичні питання  з проблеми.

Робота вчителя – це не лише уроки. В Смолінській  ЗШ № 1 І-ІІІ ст. постійно проводяться різні місячники і проведення семінару з іноземної мови співпало з закінченням місячника  "Хоббі ”. Вчителі  іноземної мови  те не залишились осторонь. Учні підготували презентацію своїх хобі англійської мовою, розкрили не лише свої таланти художників, майстрів зображувального мистецтва, поетів, співаків та танцюристів, але й добре володіння англійською мовою.

В кінці семінару практичний психолог школи Нісфоян Світлана Володимирівна провела з учасниками семінару психологічні тренінги з питання професійного вигорання вчителя. Дуже цікаві, веселі, наповнені змістом тренінги показали, що вчителям іноземної мови ще далеко до професійного вигорання – ми активні, творчі, працьовиті.

Категорія: Новини | Переглядів: 689 | Додав: Anatol | Теги: вчителі англійської мови, семінар, Англійська мова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа