Головна » 2010 » Жовтень » 20 » Семінар вчителів української мови в Мар'янівській ЗШ І-ІІІ ст. 19.10.2010
12:38
Семінар вчителів української мови в Мар'янівській ЗШ І-ІІІ ст. 19.10.2010

Пересічний учитель – викладає,

 хороший – пояснює,

 видатний – показує,

великий – надихає.

Такими словами розпочався проблемний семінар учителів української мови та літератури району на базі Мар'янівської ЗШ І-ІІІ ст.. 19 жовтня 2010 р. Тема семінару - «ІКТ у практичній діяльності вчителя української мови та літератури. Проблема аналізу літературного твору. Характеристика персонажів твору  І.Нечуя-Левицького "Кайдашева сім'я”. Участь у семінарі взяли методист районного методичного кабінету Н.В.Романич, керівник районного методичного об'єднання учителів української мови та літератури О.В.Силенко та учителі української мови та літератури Маловисківського району.

До уваги учасників семінару було запропоновано ознайомлення з досвідом роботи учителя української мови та літератури Мар'янівської ЗШ І-ІІІ ст. І.А.Соломини з проблеми «Використання ІКТ на уроках української мови та літератури». Також учителем української мови та літератури цієї школи Н.І.Белецькою представлено систему уроків з української літератури у 10 класі за творчістю І.С.Нечуя-Левицького. Важливе місце займало питання адекватного аналізу художнього твору, зокрема образів повісті «Кайдашева сім'я». Це питання висвітлила керівник РМО О.В.Силенко. Учасники семінару – учителі української мови та літератури, які у 2010-2011 н.р. викладають українську літературу у 10 класі попрацювали у групах над створенням міні-проекту «Образи твору І.Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я».

На закінчення семінару словесниками було опрацьовано методичні рекомендації щодо викладання української мови та літератури у новому навчальному році та узгоджено план роботи на листопад 2010 р.
Категорія: Новини | Переглядів: 806 | Додав: Anatol | Теги: українська мова, семінар, вчителі української мови, вчителі, проблема | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа