Головна » 2016 » Травень » 25 » Шістнадцять років очікування!
16:40
Шістнадцять років очікування!

Так, саме у 2000 році востаннє відгриміли автоматні постріли, які виконували випускники-юнаки 11-х класів шкіл районну, які проходили триденні навчально-польові збори. Як відомо всім випускникам-юнакам 11-х класів у навчальних планах для юнаків 10 та 11-х класів введено навчальний предмет «Захист Вітчизни» та для дівчат «Основи медичних знань».

По закінченню вивчення цих предметів, а саме – це є у 11-му класі, як підсумок двох років вивчення предмету, проводяться навчально-польові збори для юнаків та медико-санітарна практика у дівчат.

Щороку у травні при плануванні проведення таких зборів відділ освіти разом із загальноосвітніми школами планує цей процес та намагається в підсумкові заняття включати все те, що заплановано в державній програмі. Це фізична, стройова, тактична і вогнева підготовка (стрільба) із бойової зброї.

Про бойові стрільби кожного року, мріяли не один випуск юнаків 11-х класів, і на кінець їх мрія збулася.

Для здійснення цієї мрії плідно попрацювали: районна державна адміністрація, районний військовий комісаріат, районний відділ освіти.

І ось 24 травня на стрільбах із бойової зброї (АК-74) до місця стрільб з’їхалися юнаки - одинадцятикласники всіх ЗНЗ району, а це близько ста двадцяти чоловік разом з вчителями захисту Вітчизни.

Одна із військових частин м. Кіровограда надала можливість юнакам не лише здійснити стрільби із автоматів, а й познайомитись із іншою стрілковою  технічною, яка нині є на озброєні в Збройних Силах України. Юнакам також показали та пояснили принцип використання бойового парашута для здійснення стрибків із літаків.

Це здійснено з метою ознайомлення юнаків та їх зацікавленості в подальшій підготовці до служби в Збройних Силах України, не на війні, а на захисті рубежів нашої Батьківщини та мирної праці наших громадян.

Бойовими стрільбами юнаків, їх готовності до армійської служби зацікавився і голова Маловисківської РДА П.В. Сорока, заступник голови Л.С. Синчук, начальник відділу освіти С.В. Кравченко, які прибули на стрільбище та привітали юнаків, і запитали, як вони віднеслись до цієї події.

Юнаки району висловлювали свою вдячність за можливість особисто потримати в руках бойову зброю та провести прицільні постріли. Переважна більшість із них висловила бажання – пропозицію щоб такі збори проводились двічі на рік – у вересні та травні.

З такою пропозицією погоджуються всі присутні керівники району, адже не дарма сесією районної ради в березні 2016 року, прийнята програма щодо національно – патріотичного виховання, яка включає і аспекти якісної підготовки юнаків і молоді до захисту своєї Батьківщини.

Разом з тим, за якісно організовану підготовку місць стрільб, розміщення юнаків та вчителів їх підвіз до місця проведення стрільб слід подякувати всім керівникам ЗШ І-ІІІ ст. та директора Лозуватської  ЗШ І-ІІ ст., яка активно допомагала в підготовці місця проведення даного заходу.

Методист РМК                                                                                                       В. Рибак

Категорія: Новини | Переглядів: 376 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа