Головна » 2016 » Листопад » 10 » Вітаємо переможців Всеукраїнського фестивалю «Скарбниця народної духовності:Українська паляниця»»
14:58
Вітаємо переможців Всеукраїнського фестивалю «Скарбниця народної духовності:Українська паляниця»»

Вітаємо переможців Всеукраїнського фестивалю «Скарбниця народної духовності:Українська паляниця»», який проходив з 8 по 10 листопада 2016 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді в м. Києві, вихованців гуртка «Обрій» Маловисківського РБДЮТ, що працює на базі Плетеноташлицької ЗШ І-ІІІ ступенів: Дворчук М., Дворчук К., Іванченко К., Бурлуцьку Д., Пономаренко О. та керівника гуртка Шабанову Лілію Сергіївну.

На Фестивалі, представляючи Кіровоградську  область, команда дівчат  посіла почесні І місця у номінаціях: "Регіональний обряд пов'язаний з природою", "Виставка-презентація обрядових хлібних виробів свого регіону", "Конкурс постерів на тему Фестивалю" та стала переможцем даного заходу.

У перший день відбулось офіційне відкриття та конкурс регіональних обрядів, пов'язаних з природою. Було розгорнуто виставку обрядового хлібу регіону, її презентація відбулася на наступний день. Дівчата отримали купу приємних вражень та нових цікавих знайомств. А завершився день прогулянкою чарівним вечірнім Києвом.

На другий день Фестивалю учасниці  взяли участь у благодійній акції для хворих дітей "Долоньки щастя", конкурсі постерів, презентації обрядового хліба краю та діяльності куточку хліба. Ввечері  відвідали Національний театр ім. Івана Франка, де переглянули виставу "Річард ІІІ" з такими видатними метрами театру і кіно як Богдан Бенюк, Олексій Богданович, Остап Ступка, Стальчук Олег, Печериця Олександр.

Останній день розпочався чудовими екскурсіями Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді. Захоплювались жителями куточку живої природи, аквакомплексу, красою  зимового саду.

А наостанок відвідали Народний музей хліба, де тепер перебуватимуть і наші обрядові хліба, яким подовжать життя за допомогою спеціальних технологій.

Учасники фестивалю та їх керівник Л.С.Шабанова  щиро дякують усім, хто долучився до їхньої перемоги: батькам учасниць Фестивалю - родинам Пономаренків, Дворчуків, Іванченків, Царалунгів, які допамагали матеріально, морально, а бабусі долучились до випікання обрядових хлібів;  коровайницям Орловій Вікторії, яка створила справжній шедевр, та Васильченко Марії, яка не лише допомогла з випічкою, але і стала справжнім бездонним озером, для черпання унікальної народної духовності місцевих жителів.

Вдячні за матеріальну підтримку  тим людям, працю яких вони і прославляли на Фестивалі - сільськогосподарським працівникам: Гультяєву В.Г., Коробейку В.І., Наконечному Ю.М., Маруценку Л.,  а також родинам Кличків, Дворчук В.В., Плетеноташлицькій сільській раді. Вдячні районному будинку культури за надані національні костюми та директору школи О.М.Гоян  за підтримку.

Втомлені, але задоволені своєю перемогою та отриманими враженнями, дівчата  повернулися додому, щоб сказати всім: «Наша земля- найбагатша і найблагодатніша, хліб наш- найсмачніший, а люди- найщиріші! Ми вітаємо всіх трударів полів, що вирощують хліб, зі святом- Днем сільського працівника! Хвала рукам, що пахнуть хлібом- найдорожчою цінністю на землі!»

 

 

Методист РМК С.Подручна

Категорія: Новини | Переглядів: 420 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа