Головна » 2016 » Жовтень » 3 » Вшановання пам'яті загиблих в Бабиному Яру
07:59
Вшановання пам'яті загиблих в Бабиному Яру

Кожного року 29 вересня за рішенням Верховної Ради України вшановується пам'ять тих, хто безневинно загинув в Бабиному Яру. Бабиним Яром у Києві називаються кручі на околицях міста. Ширина цих ярів доходить до 300 метрів, глибина 50 метрів, довжина досягає 3, 5 кілометри. Саме це місце нацисти вирішили використати для своїх злочинів.

19 вересня 1941 року після 78 днів оборони рядянські війська залишили місто Київ. У цей же день німецькі війська вступили в Київ. Смерть і насильство приніст новий німецький порядок. 
З 29 вересня почалося знищення десятки тисяч громадян, мешканців міста. Першими жертвами Бабиного Яру стали київські підпільники та цигани. - їх знищили 20 вересня. А починаючи з 22 вересня,до страшних ярів потяглися машини з єврейським населенням. тільки за перші дні в Бабиному Яру знищили 33 тисячі 781 єврея. 
В рамках відзначення трагічної події у Великовисківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів була проведена година-реквієм "Бабиня Яр - трагедія народу України". Її підготували учениці 11 класу - Ірина Мотильова, Дарія Ткачук, Аліна Луньова, Ілона Хацько, Ельвіра Ракамін, Руслана Жердій, Аліна Дейнега та вичтель історії Артем Анатолійович Карачінський
В шкільній бібліотеці відвідувачі мали змогу ознайомитись з викладкою матеріалів "Попіл жертв Бабиного Яру стукає в наші серця!"

Категорія: Новини | Переглядів: 394 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа