Головна » 2010 » Жовтень » 22 » Зустріч методичного об’єднання вчителів математики Кіровоградського району в Мар'янівській ЗШ І-ІІІ ст. 14.10.2010
14:58
Зустріч методичного об’єднання вчителів математики Кіровоградського району в Мар'янівській ЗШ І-ІІІ ст. 14.10.2010

Гостинно зустрічали колег , вчителів математики із Кіровоградського району колектив Мар’янівської ЗШ І-ІІІ ст. 14 жовтня  2010 року.  Ініціативу проявили  голова методичного об’єднання вчителів математики Кіровоградського району Лучанова В.В. та методист Шутурмінська В. В.Колег із сусіднього району зацікавила творча лабораторія Заслуженого вчителя України Руденко Валентини Олександрівни. В роботі творчої зустрічі взяли участь директор  школи Шеремет Г.П., заступник директора Соломина І.А, завідуюча РМК Маловисківського району Грек Н.В.,методист РМК Подручна С.М. Надія Василівна Грек привітала і ознайомила гостей з основними напрямками діяльності районного методичного кабінету з підвищення професійної компетентності освітян району..

Екскурсію школою провела директор школи Шеремет Г.П., а презентувала досвід роботи Руденко В.О.  заступник директора з навчально-виховної роботи Соломина І.А.

Валентина Олександрівна ознайомила присутніх із своєю творчою педагогічною майстернею.

Системою роботи вчительки стали нестандартні уроки, що є цікавими подорожами у незвіданий світ математики, це гра, що приводить до відкриття для дитини нового і дає радість творчого здобутку. З питання „Нестандартний урок” досвід педагога був узагальнений ОІППО імені Василя Сухомлинського та рекомендований для впровадження., її набутки мали схвальну оцінку в засобах масової інформації. Вчитель щедро ділиться досвідом на сторінках фахових видань, часописах „Математика”, „Математика в школах України”, має цілий ряд друкованих робіт, серед яких „Нематематичні аксіоми для вчителя математики”, „Бувальщина про те, як абетка створювалась”, „Яким бути сучасному уроку математики”.

      Велику увагу приділяє вчитель виявленню обдарувань школярів, працюючи із сильними учнями, залучає їх до роботи з рештою класу, що дає можливість кожному учню відчути себе вартісним та задіяним у процесі навчання. ЇЇ учні самостійно проводять уроки, позакласні заходи, створюють власні креативні проекти, відзначаються як вмілі організатори та керівники.

      Особливо багато надбань має вчитель у методиці проведення уроків з мультимедійною підтримкою та ІКТ-супроводу. Керуючись інформаційною технологією, Руденко Валентина Олександрівна працює над створенням методики проведення уроків з комп’ютерною підтримкою. Вона має свою школу «Майстер-клас» учителів математики району, з якими займається адаптацією інноваційних технологій в умовах сільської школи, реалізуючи лозунг „Кожному учню - якісну освіту”. Слухачі школи мають видання „Урок математики в сучасних технологіях. Метод проектів”, „Інформаційні технології на уроках математики. ІКТ-супровід” з грифом  ОІППО імені Василя Сухомлинського.

      Педагог, постійно знаходячись у творчому пошуку, проводить семінари та педагогічну практику для учителів району, області,  членів творчих груп ОІППО. Тому має власний рецепт успішного уроку, який рекомендує усім учителям.

Рецепт успішного уроку від Руденко Валентини Олександрівни

Візьміть посудину величиною  у 45 хвилин

Наповніть її до вінця глибоким математичним змістом.

Додайте 1-2 інновації,3-4 родзинки на власний смак та розсуд.

Розбавте все це міжпредметними звязками .

Приправте впевненістю у здібності та можливості  дитини.

Незабудьте кинути пригорщу посмішок та  бадьорого настрою.

А потім довгенько все це переваріть у власній голові.

Якщо пахощі від такої страви приємно залоскочуть вам серце

І ви відчуєте невпинне бажання  пригостити учнів  такою смакотою,

То швидше  подавайте  своє добро до столу  дітворі!

Смачного!

Категорія: Новини | Переглядів: 956 | Додав: Anatol | Теги: Кіровоградський район, вчителі математики, зустріч, методичне об'єднання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа