Головна » 2012 » Жовтень » 10 » Історико-лінгвістична експедиція «Наш край»
16:16
Історико-лінгвістична експедиція «Наш край»

Той, хто не любить

своєї країни,

нічого любити не може.

Д.Байрон

Відомо, що патріотизм починається з любові до рідного краю, а любити означає вивчати, досліджувати… Тому з метою вивчення, дослідження та формування наукового світогляду учителя на грунті регіонального матеріалу, удосконалення професійної компетентності, оновлення та поглиблення навчально-виховного потенціалу базових дисциплін у вересні  2012 року районними кафедрами суспільних та гуманітарних дисциплін започатковано історико-лінгвістичну експедицію «Наш край», до якої увійшли учителі історії, української мови та літератури, а також шкільні бібліотекарі Маловисківського району. Тож 10 жовтня 2012 року спланувати перші кроки у напрямку краєзнавства та поділитись уже напрацьованим матеріалом прибули освітяни з Марянівської ЗШ І-ІІІ ст, Хмелівської ЗШ І-ІІІ ст, Мануйлівського НВК, Великовисківської ЗШ І-ІІІ ст., Злинської ЗШ №1 І-ІІІ ст., Злинської ЗШ №2 І-ІІІ ст. та Маловисківської гімназії. У 2012-2013 н.р. об’єкт вивчення - село Злинка Маловисківського району Кіровоградської області. Предмет дослідження - фольклор, письменництво, топоніми, діалект та діяльність відомих людей краю.

Методистами районного методичного кабінету Романич Наталією Василівною та Паливодою Оленою Леонідівною на початку заходу презентовано досвід роботи педагогів району  з краєзнавства та окреслено напрямки роботи історико-лінгвістичної експедиції «Наш край» на наступні роки.

Педагогами Злинської ЗШ №1 та №2 представлено широкий спектр роботи, зокрема з краєзнавчими дослідженнями села Злинка, а саме з питанням «Регіон в історичному аспекті» виступила заступник з навчально-виховної роботи Злинської ЗШ №2 І-ІІІ ст. Кузнєцова Людмила Іванівна. Про збирання фольклору учнями злинських загальноосвітніх навчальних закладів розповіли учителі української мови та літератури Ковальова Валентина Василівна та Мамонова Ольга Михайлівна.

Літературні дослідження про життя митців слова рідного краю - важлива складова на уроках української літератури. Проведення такої роботи у загальноосвітніх закладах необхідне. Тож власними напрацюваннями щедро ділилися директор Злинської ЗШ №2 І-ІІІ ст. Безкровна Юлія Миколаївна т а учитель-словесник Злинської ЗШ №1 І-ІІІ ст. Яриш Тетяна Григорівна.

Перша цеглина щодо здійснення масштабної роботи закладена. Сподіваємось на добрий результат.

Категорія: Новини | Переглядів: 446 | Додав: Anatol | Теги: «Наш край», Історико-лінгвістична, експедиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа