Головна » 2017 » Листопад » 1 » Якісне та безпечне харчування дітей в ЗДО - один із чинників здорового способу життя дошкільників
11:30
Якісне та безпечне харчування дітей в ЗДО - один із чинників здорового способу життя дошкільників
Кожному відомо, що здорове харчування сприяє росту, нормальному розвитку і життєдіяльності людини, є запорукою зміцнення здоров*я та профілактики захворювань, 
26 жовтня 2017 року в Хмелівському ЗДО "Струмочок" зібралися сестри медичні закладів дошкільної освіти району, щоб обговорити одну з важливих тем їхньої професійної діяльності, а саме - організацію харчування дітей в дитячих садках.
Методист районного методичного кабінету Шведенко Л.О. розпочала зібрання з огляду законодавчих документів про організацію якісного та безпечного харчування дітей в ЗДО. Були розглянуті питання організації та відповідальності за харчування в закладах дошкільної освіти відповідно до  Законів України "Про освіту", "Про дошкільну освіту", "Про місцеве самоврядування", "Про дитяче харчування", Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у дошкільних закладах, Порядку організації харчування дітей у навчальних закладах, Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, Державних санітарних норм і правил "Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини" (№ 1140 від 29.12.2012), пункту 1.4 наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров*я України "Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах" (№ 620/563 від 15.08.2006), листа Міністерства освіти і науки України "Про вжиття заходів щодо запобігання харчових отруєнь у навчальних закладах" (№ 1/9-630 від 11.09.2009), листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України "Про здійснення контролю за організацією харчування дітей у дошкільних навчальних закладах" ( № 1/9-396 від 23.05.2012). 
Разом з тим Людмила Олександрівна підготувала медичним сестрам наступні пам*ятки та корисні таблиці:
  • втрати вітамінної цінності харчових продуктів, готових страв за різних способів кулінарної обробки;
  • орієнтовний план оперативного контролю організації харчування дітей на місяць;
  • оформлення меню-вимоги на видачу продуктів харчування;
  • приклад оформлення Журналу бракеражу готової продукції;
  • організація дієтичного харчування дітей удома;
  • корегування рецептури страви.
Говорили учасники семінару і про приймання продуктів харчування та продовольчої сировини. Особливо зверталася увага на відмову від прийому неякісних продуктів харчування: як  правильно  оформити акт бракеражу продуктів харчування і продовольчої сировини та претензійний лист щодо постачання продуктів харчування у разі виявлення їх недоброякісності.
Роботу семінару продовжила керівник методичного об*єднання сестер медичних ЗДО Булах Т.І. Зокрема, вона вела мову про організацію дієтичного харчування та виконання норм харчування.
В ході роботи семінару були презентовані та обговорені примірні двотижневі меню дошкільних закладів району.
На завершення директор Хмелівського ЗДО Стожук І.М. організувала для медичних сестер екскурсію закладом.
Переглядів: 1147 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа