Головна » 2011 » Квітень » 7 » Обласний семінар з української мови
10:14
Обласний семінар з української мови

Єдність у меті,

свобода у творчості,

 у всьому – любов!

Саме ці слова стали  лейтмотивом слухачів курсів учителів української мови та літератури, який відбувся у нашому районі у Маловисківській  загальноосвітній школі №3 І-ІІІ ст... Тема семінару: «Інноваційні технології в практиці роботи вчителя-словесника». Захід організований під керівництвом методистів обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського Нудного В.М та Мінич Г.В. У заході брали участь головний спеціаліст відділу освіти Маловисківської райдержадміністрації  Кислякова В.Ф, завідувач РМК Грек Н.В, методист РМК Романич Н.В. та учителі української мови  та літератури Маловисківської ЗШ №3 І-ІІІ ст..

            Розпочався семінар із представлення  навчального закладу  директором школи Лойтрою Людмилою Іванівною.

            Директор – мудрий керівник, що завжди крокує у ногу з часом, вимагає від членів колективу праці плідної, творчої, спрямованої  на втілення і відкриття нових педагогічних ідей. Для того, щоб краще, успішніше, натхненніше працювалось учителям, постійно зауважує:   «Освіта, яка не вчить жити успішно у сучасному світі, не  має ніякої цінності». Творчим  натхненням семінару, що весь час перебуває у пошуках  нових форм методичної роботи є методист методичного кабінету.

            Тому запрошувала провести  семінар поетапно методист РМК Романич Н.В..

І етап – проведення відкритих уроків української мови та літератури  (Хлопенко Л.М, Чабан Л.Г, Нестеренко С.С).

ІІ етап –презентація кабінетів української мови та літератури (Підгорна Н.Л, Чабан Л.Г, Нестеренко С.С).

ІІІ етап – засідання шкільної творчої групи (керівник Нестеренко С.С).

ІV етап – екскурсія у шкільну літературно-краєзнавчу світлицю (керівник Нестеренко С.С).

V заключний етап – перегляд позакласного заходу «Веснонька, весна…» (Онойко О.М, Підгорна Н.Л).

           Практичний семінар промайнув на  одному диханні. Як  згодом зазначили відвідувачі, а це  учителі української мови та літератури області, були  приємно здивовані. Тут і проектні технології, і технології критичного, і технології кооперативного навчання,  і технології креативної діяльності з використанням методу Ейдетики, і ігрові методи, і  нетрадиційні форми проведення засідання шкільної творчої групи.

Підводячи підсумки семінару  методист Кіровоградського ОІППО Мінич Галина Василівна . звернулася  до вчителів із словами вдячності і зауважила, щоб дороговказом для кожного учителя  стали слова В.Сухомлинського: «Якщо ви хочете, щоб  педагогічна робота приносила  радість, щоб повсякденне  проведення уроків не перетворювалося на нудну, одноманітну повинність, ведіть кожного вчителя на щасливу  стежинку дослідження».

Категорія: Новини | Переглядів: 850 | Додав: Anatol | Теги: слухачі курсів, семінар, вчителі української мови, Обласний семінар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа