Головна » 2010 » Вересень » 1 » Початок нового навчального року
14:35
Початок нового навчального року

           

Початок нового навчального року традиційно розпочинається з проведення районним методичним кабінетом серпневих педагогічних засідань, які спрямовані на вирішення важливих питань: підведення підсумків роботи тієї чи іншої кафедри учителів, ознайомлення з планом роботи на новий навчальний рік та методичними рекомендаціями щодо викладання навчальних предметів.

              У період з 25 по 27 серпня 2010 року у Маловисківській ЗШ №3 І-ІІІ ст. відбулись педагогічні секційні таких кафедр: 25.09.—учителі іноземної мови; 26.09.—учителі хімії та біології, зарубіжної літератури, математики, фізики, інформатики, початкових класів; 27.09.– учителі української мови та літератури, історії та правознавства, географії.

Кафедра вчителів іноземної мови разом з керівником РМО Хмарою Н.І та методистом РМК Пєєвою К.М підвели підсумки роботи районного методичного об'єднання за минулий навчальний рік, ознайомили з особливостями викладання іноземної мови у новому навчальному році, а також спланували роботу РМО на новий навчальний рік, зокрема роботу школи передового педагогічного досвіду.

Мультимедійною презентацією розпочалось засідання учителів української мови та літератури, яка відображала основні напрямки роботи за минулий навчальний рік. Також методистом районного методичного кабінету Романич Н.В. було проаналізовано якість та ефективність роботи членів РМО, зокрема участь у засіданнях творчої групи, зібраннях СЮЛ та семінарах-практикумах. Важливе місце посідало питання розгляду плану роботи на наступний навчальний рік. Детальний опис роботи розписаний у методичному посібнику, підготовленим для учителів-словесників району.

Участь у серпневому секційному засіданні взяли керівники РМО Силенко О.В– учитель української мови та літератури Маловисківської гімназії, яка ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями щодо викладання української мови та літератури у 2010-2011 н.р., зокрема викладання української мови у 10 класі, керівник районної творчої групи Чабан Л.Г—учитель української мови та літератури МаловисківськоїЗШ №3 І-ІІІ ст., яка проаналізувала роботу творчої групи за два попередні роки та керівник СЮЛ Ковалішина В.Б—учитель української мови та літератури Маловисківської гімназії, яка окреслила нові напрямки роботи з обдарованими та здібними дітьми на майбутнє.

Нетрадиційно розпочалось серпневе засідання кафедри учителів історії та правознавства. Методист районного методичного кабінету Паливода О.Л розпочала його  тренінгом, який мав на меті з'ясувати  готовність  та можливості учителів реалізувати у новому навчальному році власний педагогічний потенціал.

Керівником РМО учителів історії та правознавства Мазур О.М. було підведено підсумки роботи районного методичного об'єднання за 2009-2010 н.р. Пізніше учителі історії мали змогу поспілкуватися за круглим столом на тему "Особливості викладання історії у 5 класі”. Новинками курсової перепідготовки поділився учитель історії Ніколаєнко В.В. не залишилось поза увагою і питання інструктивно-методичних рекомендацій щодо викладання предметів суспільно-гуманітарного циклу в 2010-2011 н.р. На завершення засідання методистом РМК Паливодою О.Л. та керівником РМО Мазур О.М. спроектовано план роботи на новий навчальний рік.

Не менш продуктивно відбулись засідання інших кафедр, зокрема кафедри учителів зарубіжної літератури, хімії та біології, математики, фізики та інформатики.

 

Районний методичний кабінет

 


 

Категорія: Новини | Переглядів: 776 | Додав: Anatol | Теги: фах, предметні групи, секційне засідання, початок нового навчального року, методисти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа