Головна » 2012 » Травень » 17 » Практикум вчителів інформатики
07:56
Практикум вчителів інформатики

У наш час головною цінністю на планеті вважається інформація.  Кожен вчитель інформатики повинен пам’ятати, що вивчення інформаційних технологій  не повинно зводитись лише  до опанування учнями елементарних  основ знань  загальноосвітнього  курсу  інформатики  та формування  початкових навичок обробки  інформації  через сучасні комп’ютерні технології. Мета сучасного курсу  шкільної інформатики  полягає  у формуванні в учнів  наукового світогляду, потреби в самоосвіті, ініціативі, компетентнісного підходу  до розв’язування найрізноманітніших задач  із реального життя  методом інформаційного  моделювання, бачення учнями можливостей використання набутих знань у їх майбутній професії.  

17 травня  2012 року відбувся практикум  вчителів інформатики на базі Маловисківської гімназії, у якому взяв участь начальник відділу  інформаційно-комунікаційних  технологій А.М. Нечипуренко.

 Одним із ключових питань практикуму було питання «Організація та підтримка роботи сайту освітнього  закладу».

  Присутні переглянули сайти   навчальних закладів району, звернули увагу на вимоги до оформлення і функціональності (новини закладу, фотогалерея, методичні сторінки вчителів вищої категорії, розпорядок роботи школи, веб-приймальня), наповненість веб- сторінок.

Наступним було питання «Організація роботи з волонтерами з технічного супроводу сторінок ветеранів у соціальній мережі «В контакті»».

                Методист РМК С. Подручна  проінформувала присутніх вчителів інформатики про дію проекту «Ветеран

on-line», який  охоплює учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни. Вчителі інформатики повинні долучитися до реалізації проекту.

Ветеранські організації, за наявності згоди, мають надати волонтерам   або координаторам від адміністративно-територіальних одиниць наявну у них інформацію про бойовий та трудовий шлях ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Для того, щоб повноцінно виконати усі вимоги проекту і створити повноцінну сторінку, необхідно щонайменше три рази відвідати ветерана за схемою:

-                     

1 візит: знайомство, виявлення нагальних потреб ветерана щодо соціальної та іншої допомоги і аналіз можливостей їх вирішення;

-                     

2 візит: практична допомога та налагодження міжособистісних зв’язків, розпитування про нащадків, залучення їх до допомоги своєму дідові (бабусі);

-                     

3 візит: спроба провести інтерв`ю для заповнення інтернет-сторінки. Обов`язково запитати дозвіл ветерана на оприлюднення його особистих даних  в інтернет-мережі. У разі відмови – не робити ніяких дій щодо оприлюднення отриманих відомостей.

             Одним із важливих питань, яке розглянули присутні, було ведення «Щоденника.

ua», що включає:

-         

реєстрація закладу в соціальній мережі «Щоденник.ua»;

-         

внесення викладачів і учнів в електрону базу закладу;

-         

налаштування даних про введених людей(вчителів,учнів)

-         

запрошення до мережі вчителів - предметників і класних керівників закладу з подальшим супроводом своїх предметів, класів, гуртків, сторінок.
Категорія: Новини | Переглядів: 568 | Додав: Anatol | Теги: вчителів, практикум, інформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа