Головна » 2014 » Березень » 14 » Районний конкурс молодих учителів «Учитель – це поклик душі»
15:49
Районний конкурс молодих учителів «Учитель – це поклик душі»
Ніби зовсім недавно на серпневій педагогічній конференції освітяни вітали молодих спеціалістів, які цього року розпочали свою трудову діяльність на теренах освітянської ниви, а вже 14 березня ці ж молоді спеціалісти демонстрували свій, хоч і невеличкий досвід роботи у школі. Так 14 березня у рамках Тижня молодого вчителя проведено щорічний районний конкурс «Учитель – це поклик душі».

Даний конкурс проводиться з метою підтримки молодих, талановитих педагогів у їхніх перших педагогічних здобутках, ознайомлення з новими інтерактивними формами навчання та виховання, що їх застосовують учителі в своїй роботі, створення умов, за яких вчителі зможуть обмінятися власним досвідом, визначення найкращих молодих учителів.

Цього року конкурс проходив у рамках відзначення значимих подій для нашої країни, області, це і 75-річниця створення Кіровоградської області, 95-річниця від дня народження видатного педагога-земляка Івана Гуровича Ткаченка та 200-річниця від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

У конкурсі «Учитель – це поклик душі» брали участь 9 освітян району.

Дробовська Т.А., вчитель математики Оникіївської ЗШ І-ІІІ ст., Небога А.О., вчитель інформатики Маловисківської ЗШ № 3 І-ІІІ ст.,Шевчук М.В., вчитель іноземної мови Мар`янівської ЗШ І-ІІІ ст., Ліпін Ю.М., вчитель музичного мистецтва Мануйлівського НВК,Шевченко С.М. вчитель музичного мистецтва Смолінського НВО, Похила Д.О., вчитель фізичного виховання Кіровської ЗШ І-ІІІ ст.,Саленко А.О., вчитель світової літератури Мар`янівської ЗШ І-ІІІ ст., Принковська О.В., педагог-організатор Маловисківської ЗШ № 3 І-ІІІ ст., Онойко К.А., вчитель хореографії Маловисківської ЗШ № 3 І-ІІІ ст.

Конкурсні завдання для молодих спеціалістів були не легкими. Першим конкурсним завданням було само представлення «Я – учитель». Молоді спеціалісти розповідали про своє становлення учителя. Демонстрували презентації, чи просто розповідали як їх зустріли та підтримали у закладі педагогічні та учнівські колективи. Наступне конкурсне завдання «Кіровоградщині – 75» було найскладнішим, адже воно вимагало значної підготовки. Учасники конкурсу на сайті закладу, чи власному сайті (блозі) розмістили матеріали про свій навчальний заклад, свої місто чи село та продемонстрували презентацію даного матеріалу.

Третє завдання мало назву «Формула успіху молодого спеціаліста освіти». Учителі підготували фрагменти уроків, заняття чи позакласного заходу в якому демонстрували застосування засад організації навчально-виховного процесу проголошених Іваном Гуровичем Ткаченком: три Е – ерудиція, емоції, естетика. Також у своїх виступах використовували поезію Тараса Шевченка, як засобу формування справжніх громадян своєї країни.

Останнє конкурсне завдання розкривало не лише вчительську майстерність, вміння а й різносторонні таланти конкурсантів, адже називалось «Світ моїх захоплень». Що тільки не демонстрували наші молоді педагоги. Це і портрет Тараса Шевченка зроблений своїми руками із незвичного матеріалу, простої крупи, яка є у кожній сім`ї (Дробовська Т.А., Оникіївська ЗШ І-ІІІ ст.), це і колекція монет, які збирає вчитель Мар`янівської ЗШ І-ІІІ ст. Шевчук М.В., це і незвичайні вироби із паперу різних технік (квілінг, орігамі, стрічко плетіння та інші) Саленко А.О. теж педагога цієї школи. Зачарували усіх присутніх молоді спеціалісти музиканти, та хореограф, які співали пісні Ліпін Ю.М. (Мануйлівський НВК), Шевченко С.М. (Смолінське НВО) та танцювали (Онойко К.А., Маловисківська ЗШ № 3 І-ІІІ ст.). Не менш цікавою і захоплюючою була розповідь та презентації педагога-організатора Маловисківської ЗШ № 3 І-ІІІ ст. Принковської О.В. про своє хобі – футбол. Виявляється жінки теж можуть великими вболівальниками футболу. А у Небоги А.О., вчителя інформатики Маловисківської ЗШ № 3 І-ІІІ ст. хобі – це робота, тож вона як справжній вчитель інформатики підготувала цікавий фільм про своє улюблене заняття.

Також домашнім завданням педагогам було підготували стінгазету «Сторінками шкільного життя». Газети були теж дуже цікавими і оригінальними.

Ну і про найголовніше: переможцями районного конкурсу «Учитель – це поклик душі – 2014» стали – Небога Аліна Олександрівна, вчитель інформатики Маловисківської ЗШ № 3 І-ІІІ ст. – перше місце, Шевченко Сергій Миколайович, вчитель музичного мистецтва Смолінського НВО – друге місце та Ліпін Юрій Миколайович, вчитель музичного мистецтва Мануйлівського НВК.

Вітальні слова молодим учителям говорили начальник відділу освіти Синчук Лілія Сергіївна та голова райкому профспілки працівників освіти Барановський Валерій Дмитрович.

Традиційно конкурс проводився на базі Маловисківської ЗШ № 3 І-ІІІ ст., за що адміністрації закладу велике спасибі, особливо заступнику директора з навчально-виховної роботи Жолтіковій Надії Гаврилівні, які оформили зал та забезпечували всі організаційні питання.

Не можна провести конкурс без музичних привітань. У цьому як завжди допоміг Маловисківський районний будинок дитячої та юнацької творчості (директор Кравченко С.В.). Цікавими були художні номери зразкової хореографічної студії «Тріумф» (керівник Подолян А.А.) та гуртка «Сольний спів» (керівник Дегнер В.І.).

Вели конкурсну програму вчителі Паліївської ЗШ І-ІІІ ст. Козбан В.М. та Коваленко Ю.С., а все готував та організовував районний методичний кабінет відділу освіти (завідувач Кислякова В.Ф.).

Категорія: Новини | Переглядів: 1039 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа