Головна » 2012 » Серпень » 28 » Секційне засідання вчителів історії
13:57
Секційне засідання вчителів історії

28 серпня 2012р. на базі Маловисківської гімназії вчителі історії Маловисківського району провели своє чергове секційне засідання, на якому методистом РМК Паливодою О.Л. було підведено підсумки роботи РМО вчителів історії за 2011-2012 н.р. Крім того, на засіданні розглядалися інструктивно — методичні рекомендації щодо викладання предметів освітньої галузі «Суспільствознавство» в 2012-2013 н.р. (лист МОНУ №1/9-426 від 01.06.2012р.), аналізувалася методична робота, її вплив на викладання суспільствознавчих дисциплін, а також питання, що стосувалися підвищення ефективності уроків історії шляхом впровадження новітніх освітніх технологій, використання інформаційно-комунікаційних технологій.

У процесі роботи було наголошено, що вчителям історії слід ефективніше організовувати дослідницьку пошукову діяльність школярів, участь їх у всеукраїнських проектах; звернути увагу на роботу з обдарованими учнями, організацію та проведення олімпіад, турнірів, конкурсів; неухильно дотримуватися вимог щодо ведення шкільної документації.

Найважливішим пріоритетом шкільної історичної освіти плюралістичне та толерантне бачення людського суспільства; знання та розуміння спільної культурної та історичної спадщини через показ багатоманітності, не забуваючи про драматичні та конфліктні аспекти. В історії України чимало тем, що є і суперечливими, контроверзійними, і водночас чутливими, болючими. Такі питання часто роз‘єднують суспільство і нації, є предметом спекуляцій політиків, впливають на публічний клімат суспільства. Сучасні підходи до викладання історії вимагають від вчителя історії висвітлювати події таким чином, щоб вивчення контроверзійних та чутливих тем сприяло здобуттю імунітету проти політичних маніпуляцій історією.

         Вчитель історії Маловисківської ЗШ №3 І-ІІІст. Мельчуцький В.Г. познайомив присутніх колег зі змістом статті Костюк І. «Що таке контроверзійні та чутливі питання у викладанні шкільної історії. Актуальність та можливості впровадження в шкільній практиці», надрукованої в журналі «Історія та суспільствознавство в школах України: теорія та методика навчання».

З метою обміну досвідом вчителі історії провели засідання круглого столу, де обговорили названу статтю.

Наостанок засідання шляхом проведення анкетування було виявлено запити, побажання, пропозиції вчителів щодо удосконалення роботи методичного об'єднання вчителів історії, а також сплановано роботу структурних підрозділів РМО вчителів історії на наступний навчальний рік.

Категорія: Новини | Переглядів: 730 | Додав: Anatol | Теги: Засідання, вчителів, Секційне, Історії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа