Головна » 2011 » Лютий » 4 » Семінар дошкільників
14:52
Семінар дошкільників

У Смолінському днз №3 «Ромашка» нещодавно відбувся районний семінар-практикум з проблеми «Розвиток пізнавальної активності в пошуково-дослідницькій діяльності дошкшьнят під керівництвом Мартиненко В.М.

На засіданні розглядалося актуальне питання «Формування мотиваційних основ екологічної свідомості дошкільників».

Вихователі переглянули заняття з старшими дошкільниками «Щоб здоровими зростати корисну їжу треба вживати», яке провела Мартиненко В.М. На заняття діти проводили досліди з продуктами харчування, які так люблять вживати вдома (чіпси, сухарики, газовану солодку воду). Вони не просто отримували інформацію про їжу, а вчилися робити висновок про ii корисність, виконуючи практичні завдання. Запропоновані вихователем досліди наочно продемонстрували дітям причинно-наслідкові зв'язки в природі, вчили мотивувати свій вибір, виховували екологічну свідомість дошкільників, бажання обирати здоровий cпociб життя.

Педагоги обмінялися досвідом роботи у формі «Круглого столу», взяли участь в практикумі «Крок до пізнання». В процесі обговорення даної проблеми було відзначено, що діти дуже люблять все нове i цікаве тому із задоволенням беруть участь в пошуково-дослідницькій діяльності, вони мають цілісне сприйняття світу i несвідомо шукають відповідь на cboi питання. Вихователям необхідно володіти науковою системою знань, уміло розвивати пізнавальну активність дітей, а головне створити умови в дитячому садку для пошуково-дослідницької роботи.

Валентина Миколаївна розповіла колегам про організацію гурткової роботи «Маленькі дослідники», яку вона проводить протягом трьох років, про спільну роботу з батьками та їх допомогу.

У рамках семінару була представлена виставка методичної літератури, розробки занять, наочний матеріал для пошуково-дослідницької роботи.

У дружній , невимушеній обстановці вихователі набули нових
знань про дослідницьку діяльність , вдосконалили власні теоретичні
i
практичні  вміння з формування у дітей екологічної свідомості,
розвитку їх пізнавальної активності.
Категорія: Новини | Переглядів: 1629 | Додав: Anatol | Теги: семінар, дошкільна освіта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа