Головна » 2011 » Січень » 25 » Семінар основ здоров'я та БЖ
13:01
Семінар основ здоров'я та БЖ
 

Особливості організації навчально-виховного процесу з основ здоров'я та БЖ.

Життя і здоров'я в нашій країні визнані найвищою соціальною цінністю («Конституція України», ст.3)

Семінар учителів «Основ здоров'я», який відбувся 25 січня 2011 року на базі районного методичного кабінету, мав на меті розгляд актуальних питань, які нині стоять перед школою, зокрема впровадження здоров'язберігаючих технологій навчання.

            Також учасниками семінару розглядались питання:

  1. моніторинг результативності навчальних досягнень учнів за 1 семестр,
  2. аналіз роботи опорних шкіл з основ здоров’я і безпеки життєдіяльності,
  3. стан діяльності ЗШ з питань профілактики ВІЛ/СНІДу серед учнівської молоді,
  4. аналіз використання наявної методичної літератури та підручників з основ знань та БЖ та формування здорового способу життя на основі розвитку життєвих навичок.

Більшість учителів визначила найефективніші методи профілактичної роботи та формування життєвих навичок щодо здорового способу життя. Також присутні на семінарі педагоги одноголосно підтримали ідею про доцільність впровадження в загальноосвітніх навчальних закладах по 2 години на тиждень для вивчення предмета «Основи здоров'я», звернувши увагу на складну ситуацію із здоров'ям учнів, травматизмом, надзвичайними ситуаціями та іншими негативними явищами.

      Зміна поведінки та формування життєвих навичок – процес довготривалий, тому учителі основ здоров’я вважають, що навички здорового способу життя сформовані в підручниках і практичних діях учнів ще не достатні. На їх думку, розділи програм і підручників потребують удосконалення для кращого засвоєння матеріалу та набуття навичок здорового способу життя.

      Із вищезазначеними питаннями виступили методист РМК Рибак Валентин Сергійович, керівник РМО Данильченко Олена Анатоліївна та учасники семінару.

      Підвівши підсумки семінару, педагоги визначились із головною проблемою, яку необхідно вирішувати разом – формування засад здорового способу життя.

Категорія: Новини | Переглядів: 703 | Додав: Anatol | Теги: семінар, ОБЖ, Основи здоров'я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа