Головна » 2012 » Квітень » 2 » Семінар-практикум керівників гуртків позашкільних установ
12:35
Семінар-практикум керівників гуртків позашкільних установ

2 квітня на базі Маловисківського РБДЮТ відбувся семінар-практикум керівників гуртків позашкільних установ. Участь у семінарі взяли керівники гуртків Смолінського дитячого юнацького центру  та Маловисківської станції юних техніків.

Тема семінару «Впровадження інноваційних технологій в навчально-виховний процес для успішного розвитку творчих здібностей та обдарувань дітей, всебічно-розвиненої особистості». Господарі закладу  підготували  та провели для своїх гостей майстер-класи: «Обереги своїми руками» (керівник О.С.Михайловська), «Рукоділля» (керівник Ж.А.Ткаченко), проектна діяльність зразкової художньої студії «Мистецька палітра»  проект «Писанка» (керівник Бондаренко Л.М.).

Презентували роботу науково-дослідницького обєднання «Історичне та географічне краєзнавство» (керівник О.Шарко).

Поділилася своїми напрацюваннями  з теми «Використання тренінгів, психологічних ігор у формуванні творчої особистості»   практичний психолог   закладу Горобець В.В.

Святкову та емоційно піднесену атмосферу доповнила  концертна програма «Діти світла». Танцювальні та музичні дарунки від вихованців зразкової студії «Тріумф» (керівник А.А.Шведенко) та гуртка сольного співу (керівник В.І.Дегнер) були гарним завершенням семінару – практикуму.

Реалізуючи принципи та завдання позашкільної освіти, будинок дитячої та юнацької творчості  проводить навчально-виховну та організаційно-масову роботу з дітьми у 32 гуртках, студіях, творчих об’єднаннях різного профілю, де займається 1051 вихованець віком від 5 до 18 років. У закладі працюють 29 висококваліфікованих педагогів. Діяльність творчих об’єднань вихованців закладу спрямована на задоволення їх культурних запитів і потреб, стимулює розвиток творчих здібностей, дає їм можливість виявити та розвинути свої індивідуальні здібності, додатковий шанс для самореалізації. Проблема, над якою працює заклад «Роль позашкільної освіти у розвитку творчих здібностей та обдарувань дітей». Напрямки роботи: художньо-естетичний, декоративно-прикладний, громадянсько-патріотичний, національно-родинний, краєзнавчий, дослідницький, валеологічний, інтелектуальний, дозвілевий. 

Цілісна система проведення інтелектуальних ігор напрацьована у закладі, до ігор залучаються учні та вчителі  зі всіх шкіл району.   У 2011 році команди Клубу інтелектуальних ігор (керівники Бабаєв Г.А., Бабаєва Н.В.) зайняли перші місця в обласних чемпіонатах з інтелектуальних ігор, а у 2012 році на чемпіонаті України  з інтелектуальних ігор в м. Ялта у грі «Що? Де? Коли?» зайняли перше місце.

Зразковий танцювальний колектив «Тріумф» під керівництвом А.А.Шведенко займається венальським та юніорським розвитком спортивного танцю, пари якого неодноразово представляли нашу країну на Міжнародних та Всеукраїнських змаганнях.  У 2011 році гурток «Українська вишивка» (керівник Л.Б.Романенко) зайняв перше місце в обласному конкурсі «Український сувенір», творчий колектив гуртківців закладу (керівники гуртків Романенко Л.Б., Шарко О.А., Шевченко З.Ф., Ткаченко Ж.А.) визнаний переможцем обласної історико - етнографічної експедиції «Україна вишивана», у рамках четвертого обласного огляду-конкурсу роботи позашкільних навчальних закладів у 2010 році, Маловисківський РБДЮТ став переможцем у номінації «виховна система», у  ІІ обласному етапі  Всеукраїнського  конкурсу –захисту науково-дослідницьких  робіт учнів –членів МАН України  третє місце у вихованки НУТ (керівник О.А. Шарко).

Категорія: Новини | Переглядів: 851 | Додав: Anatol | Теги: позашкільних, керівників, семінар, Семінар-практикум, практикум, гуртків, Установ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа