Головна » 2011 » Квітень » 6 » Семінар-практикум педагогів-організаторів та заступників з виховної роботи
10:20
Семінар-практикум педагогів-організаторів та заступників з виховної роботи

«…вихователі повинні бути майстрами-

чарівниками, які вміють провести нитки-тонкі й міцні –

від кожного серця до великого і безсмертного,

 до народу, до його невичерпної духовної культури»

В.О. Сухомлинський

      Головне завдання школи сьогодні полягає в тому, щоб дитина зрозуміла та осмислила своє життя, навчилася самостійно вирішувати як щоденні життєві завдання, так і складні проблеми, тобто стала життєво-компетентною, життєстійкою, життєздатною. Тільки тоді вона зможе змінити своє життя, боротися з бездуховністю, байдужістю, безвідповідальністю, які руйнують життя окремої людини та суспільства. Сьогодні школа може і повинна допомогти дитині правильно зрозуміти життя. І тому важливо вибудувати виховний простір так,щоб він сприяв гармонізації відносин між дітьми і вчителями, школою і родиною.

Саме тому, 6 квітня 2011 року на базі Хмелівської ЗШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум педагогів-організаторів та заступників з виховної роботи на тему «Інноваційні підходи до виховання духовно багатої, гармонійно розвиненої особистості».

Учасників семінару гостинно зустріли директор школи Тутаєва М.О. та педагог –організатор Курилюк Л.П.

Шевченко З.Ф. - керівник шкільного краєзнавчого музею презентувала Всеукраїнську культурно-мистецьку суспільну акцію «Рушник національної єдності».

Музейна збірка у Хмелівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. Маловисківського району етнографічного профілю. Напрям діяльності музею визначає його місія. Важливою ознакою місії установи є її здатність змінюватись : 20 років тому у селі на Кіровоградщині народилась музейна збірка, щоб сільська глибинка не почувалась обділеною духовно. Через деякий час у засновника музейної збірки виникло велике бажання поділитися з земляками знаннями про минувшину рідного краю. На сьогоднішній день у зв’язку з розширенням сфери діяльності місія музею зазнала змін. Її нову концепцію можна сформулювати так : «Збереження духовного світу жителів села - носіїв головних цінностей  українського етносу» .

       Позицію установи на ринку музейних послуг забезпечують два важливі інструменти маркетингової діяльності: по-перше, музей знаходиться у місці, що гарантує умову широкого комунікування з публікою; по-друге, тут створено особливий духовний простір, середовище існування живої пам’яті, де кожен музейний предмет – свідок подій, які відбувалися тут, у рідній місцевості, де кожен експонат – це розповідь про конкретних людей, які донедавна жили поруч, а сьогодні стали частиною нашої історії.

                   Найважливішим показником діяльності музею є його освітня діяльність.

І це не тільки передача знань, а, в першу чергу, залучення до співпраці у найрізноманітніший спосіб: дослідницька робота, інтерактивні програми, мистецькі акції, етнографічні експедиції, театралізовані дійства тощо.

                    Майбутнє музею позиціонується як центр розвитку громади. Зокрема, на сьогоднішній день одним із напрямків маркетингової діяльності музею є реалізація довготривалого проекту «Рушник єдності», до участі в якому запрошена вся сільська громада. Презентація проекту має відбутися через рік у вигляді велилюдного дійства.         

                 Питання здорового способу життя  на сьогоднішній день дуже хвилює і батьків, і вчителів, і молодь. Учасники семінару розглянули питання «Здоровий спосіб життя як ознака компетентної особистості», а молодий класний керівник 9 класу школи Чумак О.В. провела тренінг на тему: «Небезпечна пристрасть. Соціальні небезпеки: алкоголізм, тютюнопаління, наркоманія та СНІД».

                Педагог-організатор Курилюк Л.П. презентувала свій досвід роботи».

Головний спеціаліст відділу освіти А.В.Шпак проінформувала присутніх про хід проведення  акції «Зірка пам’яті» та підготовку до районного конкурсу–фестивалю дитячої творчості «Дзвіночок».

               Про участь у міжрегіональному громадському Форумі, присвяченому 20 річниці незалежності України, присутніх ознайомила методист відділу освіти РМК Подручна С.М.

Категорія: Новини | Переглядів: 635 | Додав: Anatol | Теги: педагоги- організатори, Сепінар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа