Головна » 2011 » Березень » 16 » Семінар-практикум вчителів математики
13:53
Семінар-практикум вчителів математики

XXІ століття набирає темпів, що відповідним чином накладає свій відбиток на освітню галузь. Розпочався вік, у якому людство намагається жити за законами гуманістичної психології, підвищення авторитету особистості, створення оптимальних умов для розвитку її здібностей і таланту, підвищення культури міжлюдських стосунків. Перехід до нової філософії життєздійснення можна забезпечити, якщо використовувати стратегічний ресурс освіти та новітні інноваційні технології. Серед них виокремлюється особистісно-зорієнтовані технології навчання та виховання.

Готувати учнів до життя в сучасному суспільстві, де уміння самостійно здобувати потрібну інформацію, виділяти проблеми та успішно їх вирішувати, без телекомунікаційних технологій у навчальному процесі неможливо і безперспективно, адже комп’ютери стають часткою життя кожного громадянина. Тому залучення комп’ютерних технологій на різних етапах навчання допомагає реалізувати основний принцип особистісно орієнтованого навчання-принцип діяльності, який полягає в стимуляції учнів до освітньої діяльності, що в свою чергу забезпечує можливість самовираження, самоосвіти і саморозвитку.

16 березня 2011 року в Злинській ЗШ №1 відбувся плановий семінар-практикум вчителів математики району та засідання творчої групи Майстер-клас Заслуженого вчителя України Руденко Валентини Олександрівни «Сукупність здібностей і реалізація свого потенціалу для успішної творчої діяльності учнів».

Над методичним аспектом проведення уроку з ІКТ-супроводом працювали члени школи Майстер-клас, поставивши собі за мету ліквідувати існуючі прогалини у технологіях ІКТ-супроводу, адаптувати їх до умов сільської школи. Слухачі школи Майстер-клас можуть виконувати так звані компютерні лабораторні роботи які урок математики здатні перетворити на захоплююче навчальне дослідження.

 Зі своїми напрацюваннями поділилася слухачка школи «Майстер-клас», вчителька математики Злинської ЗШ №1 І-ІІІ ступенів Полякова Л.І., яка провела відкритий урок у 8-А класі на тему «Урок одного рівняння» та виховний захід «Математичний калейдоскоп» саме з використанням інформаційно комунікаційних технологій.

Дуже цікавою була «Подорож у країну Логіка», яку здійснила на засіданні математичного гуртка Мамонова М.П. разом зі своїми вихованцями.

Валентина Олександрівна Руденко презентувала колегам свій новий методичний посібник     «Кабінет математики в сучасній школі», де на прикладі свого власного кабінету математики в Марянівській ЗШ І-ІІІ ступенів розповіла як можна створити такий кабінет у кожній школі.

Під час «круглого столу» вчителі обговорили питання «Результативність роботи вчителів математики з обдарованими дітьми» та визначилися з питанням планування роботи на наступний навчальний рік.
Категорія: Новини | Переглядів: 631 | Додав: Anatol | Теги: семінар, ІКТ супровід, Засідання, математика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа