Головна » 2012 » Жовтень » 17 » Семінар-практикум вчителів математики
16:04
Семінар-практикум вчителів математики

«Педагог має подбати про те,                                           щоб якомога більше органів чуття-око,

 вухо, голос, чуття мускульних рухів і навіть, якщо можливо, нюх та смак взяли участь в акті запам’ятовування. За такого дружнього сприяння всіх органів  в акті  засвоєння ви переможете найлінивішу пам'ять».

                                                            К. Ушинський

 

 Сучасні діти - це діти екранної інформації. Інформація екрану монітора, інтерактивної дошки, проектора, телевізора сприймається ними  набагато краще, ніж книжна інформація. І це той важливий фактор, який потрібно враховувати вчителю  при організації уроку. Саме тому 17 жовтня 2012 року на базі Паліївської ЗШ І-ІІІ ступенів   вчителі математики району  на семінарі-практикумі розглянули питання  використання комп’ютерних програм.

              Практичне використання програмних засобів та комп’ютерних програм  присутні змогли побачити на   відкритих уроках вчителів математики Паліївської школи (урок геометрії у 8 класі «Чотирикутники» ( вчитель Фокша Т.М.) та урок алгебри у  11 класі    «Екстремуми функцій. Необхідна і достатня умова екстремуму» (вчитель С.Заріцька).

                     На початку семінару  голова ШМО вчителів природничо-математичного циклу  О.Негара  презентувала роботу методичного обєднання  над науково-методичною проблемою.

               Керівник РМО вчителів математики району Нестеренко Л.А. ознайомила присутніх з науково-методичним  посібником  «Проектування сучасного уроку та його ІТ-контенту» за редакцією Л.Голодюк.

           Вчитель математики Маловисківської гімназії І.Ю.Бондар  показала  присутнім  практичне використання  середовища SMART NOTEBOOK 10.

          Під час круглого столу з питань активного впровадження на уроках навчальних комп’ютерних програм вчителі математики чітко визначили переваги ІКТ супроводу сучасного уроку та очевидні недоліки.

         Підбиваючи підсумки роботи семінару,  вчителі  математики прийшли до висновку, що у процесі проектування уроку з акцентом на методичну ефективність використання ІТ-контенту як засобу організації та забезпечення самостійної навчально-пізнавальної діяльності учнів необхідно врахувати:

·         відповідність мети і завдань уроку проектованим результатам учнів;

·         підбір методичної та навчальної літератури до уроку;

·         доцільність обраних форм організації самостійної навчально-пізнавальної діяльності учнів;

·         наявність та доцільність застосування інформаційно-комунікаційних технологій в організації самостійної навчально-пізнавальної діяльності учнів;

·         результативність використання інформаційно-комунікаційних технологій у процесі виконання учнями навчальних завдань;

·         організацію контролю результатів самостійної навчально-пізнавальної діяльності учнів; врахування санітарно-гігієнічних норм роботи за комп’ютером.

Крім того,   вчителі математики говорили:

  • про підготовку до районної олімпіади  з математики (6-11 клас), яка   відбудеться  4 листопада 2012 року ;
  • про підготовку та проведення в школах району  І етапу  Міжнародного математичного конкурсу  «Кенгуру», який відбудеться 7 грудня 2012 року.
  • про участь у обласному конкурсі "Проектування ІТ-контенту сучасного уроку»
  • про участь у Інтернет-конференції   «Теоретичні та практичні  особливості організації науково-дослідницької діяльності учнів у процесі  викладання предметної освітньої галузі «Математика».
Категорія: Новини | Переглядів: 521 | Додав: Anatol | Теги: математики, вчителів, Семінар-практикум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа