Головна » 2014 » Січень » 22 » В єдності — сила народу!
13:37
В єдності — сила народу!

День 22 січня увійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності та Свободи України. Саме цього дня 1919 року на Софіївській площі в Києві відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку УНР та ЗУНР. Пройшли роки… Змінювалася історія…На політичний обрій виходили нові політики. Та ідея Соборності не полишала думок і прагнень свідомих українців.

День Соборності та Свободи України по праву можна вважати наступним за важливістю після Дня незалежності державним святом. Такі історичні дати як День Соборності мають об'єднувати державні інституції, політичні партії, громадські організації та громадян України у єдиному прагненні працювати для України і українського народу. В рамках відзначення 95 – річниці Дня Соборності районним методичним кабінетом було організовано та проведено районну учнівську конференцію «День Соборності: історія та сучасність». Захід проходив в методичному кабінеті Маловисківської ЗШ №3 І-ІІІ ст., який зусиллями колективу цієї школи був оформлений відповідно тематики конференції.

На початку роботи конференції присутні змогли переглянути виставку науково – публіцистичної літератури, виробів декоративно – ужиткового мистецтва під назвою «І обнялися береги одного вічного народу», підготовлену колективами навчальних закладів: Великовисківської ЗШ І-ІІІ ст., Злинської ЗШ №1 І-ІІІ ст., Злинської ЗШ №2 І-ІІІ ст., Оникіївської ЗШ І-ІІІ ст., Маловисківської ЗШ №3 І-ІІІ ст., Маловисківської ЗШ №4 І-ІІІ ст., Мар'янівської ЗШ І-ІІІ ст., Мануйлівського НВК, Паліївської ЗШ І-ІІІ ст., Копанської ЗШ І-ІІІ ст., Кіровської ЗШ І-ІІІ ст., Олександрівської ЗШ І-ІІІст., Смолінської ЗШ №1, Смолінського НВО, Лозуватської ЗШ І-ІІІ ст., Розсохуватської ЗШ І-ІІ ст., Хмелівської ЗШ І-ІІ ст., Маловисківської РБДЮТ та СЮТ. Виставку науково – публіцистичної літератури підготувала бібліотекар Маловисківської ЗШ №4 І-ІІІ ст. Услиста Н.С.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся голова районної державної адміністрації Палій В.І. Голова акцентував увагу учнівської молоді на необхідності вивчення вітчизняної історії, адже українська держава, долаючи перешкоди на шляху суверенітету і незалежності, зберігає вікове прагнення українського народу до національної державності і відродження. А в зв’язку з останніми політичними подіями, дана тема являється актуальною для сьогодення.

В пленарному засіданні брали участь в.о. начальника відділу освіти Маловисківської райдержадміністрації Шпак А.В., яка висвітлила роль освіти у процесі формування громадянсько – патріотичних почуттів учнівської молоді. Формування громадянина - патріота – це постійний та непростий процес, зазначила Алла Володимирівна, що проходить в урочний час, а також під час проведення виховних годин, усних журналів, уроків державності, тематичних екскурсій учнівських конференцій, тощо.

Завідуюча районним методичним кабінетом Кислякова В.Ф проаналізувала роботу всього районного методичного кабінету як науково – методичного центру з реалізації освітньо – виховної стратегії району та наголосила про заплановане проведення в навчальних закладах виховних годин, відкритих уроків, конференцій, круглих столів, тощо з нагоди відзначення 95 – річниці Дня Соборності. Про стан та перспективи історичної освіти в районі присутніх познайомила методист районного методичного кабінету Паливода О.Л. Зважаючи на актуальність висвітлюваної події, вчитель історії Маловисківської гімназії, керівник районного методичного об'єднання вчителів історії Мазур О.М. здійснила історичний екскурс «Україна суверенна: від витоків до сьогодення».

Зі своїми повідомленнями, проектами, дослідженнями присутніх на конференції познайомили старшокласники навчальних закладів району:

Журавка Юлія, Лисенко Ольга, Скічко Інна, Кравченко Артем – учні Маловисківської ЗШ №3 І-ІІІ ст.;

Харченко Карина – учениця 9 класу Паліївської ЗШ І-ІІІ ст..

Кудря Марія – учениця 10 класу Мануйлівського НВК

Філіп'єва Валерія – учениця 11 класу Оникіївської ЗШ І-ІІІ ст.

Габрієлян Артур – учень 11 класу Мар'янівської ЗШ І-ІІІ ст.

Велігіна Анастасія – учениця 11 класу Злинської ЗШ №2 І-ІІІ ст.

Мялова Ольга – учениця 10 клас Великовисківської ЗШ І-ІІІ ст.

Іванова Маргарита – учениця 11 класу Злинської ЗШ №1 І-ІІІ ст.

Будулатій Владислав та Марченко Леонід – учні 10 класу Маловисківської ЗШ №4

Онипсенко Ігор, Кадубець Дмитро, Цьома Вероніка, Таран Владислав – учні 11 класу Маловисківської гімназії .

Всі роботи носили науковий характер та глибоко розкривали історичні події в контексті сьогодення.

Матеріали конференції опубліковано в методичному посібнику та на електронних носіях надано кожному учаснику конференції.

Багатостраждальна доля нашого народу особлива тим, що на протязі майже всієї своєї історії українці не мали державності та ще й були територіально роз’єднані у межах різних держав. Хочеться вірити, що нашим молодим поколінням уроки Злуки 1919 року будуть засвоєні та вивчені.

Всі фото>>

Категорія: Новини | Переглядів: 564 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа