Головна » 2017 » Жовтень » 30 » Виховання успішної особистості
10:43
Виховання успішної особистості
Сучасний вчитель повинен мати за мету створення ситуації успіху для розвитку особистості дитини. Він повинен давати можливість кожному з учнів усвідомити свої здібності, повірити у власні сили та відчути радість досягнення успіху.
 

Створення ситуації успіху виробляє одну з важливих людських якостей - вміння вистояти у боротьбі з труднощами. Завдяки ситуації успіху стає можливим досягти значних результатів як окремій особистості, так і колективу в цілому.

Саме на здатність вчителя створювати ситуацію успіху для кожної дитини на кожному уроці, на усвідомлену вибудову власних стосунків зі школярами, спираючись на їхні найкращі якості, забуваючи на деякий час про недоліки, звернула увагу вчитель-методист Смолінського навчально-виховного об*єднання Лукаш Н.А. під час проведення для вчителів початкових класів району майстер-класу з проблеми "Створення ситуації успіху в освітньому процесі".
Першочергово Наталя Анатоліївна розповіла, як створити ситуацію успіху на уроці.
А далі детально зупинилась на психологічних вправах для створення комфортних умов для кожної дитини та кілька вправ провела з учасниками майстер-класу.
Власним досвідом створення ситуації успіху на уроках поділилися вчителі Царенко І.В. (Мануйлівський НВК), Кобець Н.В. (Хмелівське НВО), Сахно Н.О. (Смолінська ЗШ № 1).
Майстер-клас Лукаш Н.А. ще раз переконав досвідчених та довів молодим педагогам, що для ситуації успіху слід створювати оптимістичну обстановку, забуваючи на деякий час про недоліки, бачучи лише перспективи розвитку кожної дитини.
Переглядів: 854 | Додав: lionpower | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа