Головна » 2009 » Червень » 24 » 200-річчя Миколи Гоголя
09:50
200-річчя Миколи Гоголя
 200-річчя Миколи Гоголя—унікального колоритного письменника світового рівня—відзначається у перші дні квітня. Про життєвий шлях Гоголя в літературі написано чимало, та вражає одне: нікому невідомий юнак, котрий приїхав до Санкт-Петербургу з далекої української губернії, невдовзі стає кумиром північної столиці Російської імперії.
             
У світі Гоголь відомий як російський класик. Сюжети більшості його творів написані російською мовою, але події часто розгортаються на теренах рідної Полтавщини. Це, перш за все, дозволяє вважати Гоголя класиком української літератури. Тому його життя—це яскравий приклад нащадкам, приклад любові до історії і культури українського народу, єднання російської та української культур.
Не залишились осторонь ювілею митця і освітяни Маловисківщини. Дослідницькі проекти, літературні вечори, конкурси знавців гоголівської прози, інсценізації творів, виставки малюнків, вернісаж образів героїв та багато іншого цікавого і різноманітного вже проведено в освітніх закладах району з нагоди річниці з дня народження письменника. А для того, щоб відчути особливу надзвичайну гоголівську енергетику, вчителі зарубіжної та російської літератури району вирішили відвідати історико-культурний комплекс “Вечори на хуторі поблизу Диканьки” на Полтавщині, щоб переглянути театралізовану виставу з улюбленими гоголівськими героями, відвідати літературно-меморіальний музей імені М.Гоголя, вшанувати пам'ять письменника біля бронзового пам'ятника у Полтаві, а в Полтавському обласному музично-драматичному театрі імені М.Гоголя переглянути одну з вистав за його творами.
Згадуючи Гоголя—великого творця та невгамовного трударя, перегорнемо знову і знову чарівні, навіть містичні сторінки його чудових творінь і спробуємо навчитись у нього так любити свою Україну, свою батьківщину, як любив він.

Зоя Заводова

Керівник районного методичного об'єднання

вчителів зарубіжної літератури,

вчитель зарубіжної літератури Маловисківської ЗШ № 3 І-ІІІ ст

 

Категорія: Новини | Переглядів: 935 | Додав: Anatol | Теги: гоголь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа