Головна » 2015 » Січень » 20 » Авторська майстерня «Психологічні аспекти проектування сучасного уроку математики на засадах компетентнісного підходу»
15:45
Авторська майстерня «Психологічні аспекти проектування сучасного уроку математики на засадах компетентнісного підходу»

20 січня 2015 року розпочала свою роботу районна авторська майстерня «Психологічні аспекти проектування сучасного уроку математики на засадах компетентнісного підходу» Заслуженого вчителя України, вчителя математики Мар’янівської ЗШ І-ІІІ ступенів, Руденко Валентини Олександрівни. До участі в роботі першого установчого заняття були запрошені Грузін Т.Б. (Мануйлівський НВК), Ракул Л.А., Котлярова Т.В.(Маловисківська ЗШ №3 І-ІІІ ст.), Бондар І.Ю., Умрихіна В.В. (Маловисківська гімназія), Миколенко А.В.(Плетеноташлицька ЗШ І-ІІІ ст.), Тутаєва М.О. (Хмелівської ЗШ І-ІІІ ст.), Петренко Н.Г. (Великовисківська ЗШ І-ІІІ ст.).

Творчу майстерню з даної проблеми було створено з метою удосконалення методичної ефективності використання мультимедійної та комп’ютерної техніки, розширення бази методичних прийомів використання ІКТ та сучасних засобів навчання на всіх структурних етапах уроку, сприяння оволодінню слухачами прийомами та методами досвіду керівника з питання проектування сучасного уроку математики та формування його ІТ- контенту, на основі яких створення власної моделі інформаційно – освітнього простору уроку, що забезпечується шляхом виокремлення навчальної, виховної та розвивальної складових з опорою на психологічну базу сучасних інноваційних надбань.

Під час засідання керівник В.Руденко провела педагогічний тренінг «Інноваційні підходи до викладання математики» та практикум «Робота у програмному середовищі «GEOGEBRA», ознайомила учасників з «Ознаками ефективного навчання» зі своєї методичної скриньки.

Під час засідання звернули увагу на підвищення кваліфікації вчителів математики, які працюють з обдарованими дітьми, формування досвіду їх творчої діяльності, збагачення знань з теорії та вироблення умінь застосовувати її в практиці навчання математиці.

Присутні обговорили результати участі школярів району у обласній олімпіаді з математики:

-ІІ місце –учень 9 класу Смолінського НВО Васильєв Олександр (вчитель Л.Б. Мелішкевич) та учень  8 класу Маловисківської ЗШ№3 І-ІІІ ст. Шмалько Богдан (вчитель Ракул Л.А.);

ІІІ місце –учениця 10 класу Мар’янівської ЗШ І-ІІІ ступенів Татар Сніжана (вчитель Руденко В.О.).

На експериментальному майданчику «Від уроку до наукової роботи» присутні обговорили результати першого етапу конкурсу - захисту науково-дослідницьких робіт: тенденції та недоліки. У секції «Математика» взяли участь 6 юних науковців з 4 загальноосвітніх навчальних закладів, які під час захисту показали добре володіння матеріалом, вміння відстоювати свою точку зору та презентувати результати своїх досліджень. Звернули увагу на недостатню підготовку учнів до написання контрольних робіт з базових дисциплін. А тому така робота заважає росту результативності науково – дослідницької роботи в районі.

 

 

Методист РМК С.Подручна

Категорія: Новини | Переглядів: 555 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа