Головна » 2015 » Січень » 29 » Інтерактивне навчання – засіб засвоєння нового досвіду
07:46
Інтерактивне навчання – засіб засвоєння нового досвіду

Вперше після новорічних свят завідувачі дошкільних навчальних закладів району зустрілись29 січня 2015 року на семінарі в Маловисківському ДНЗ "Ромашка". Темою семінару стало інтерактивне навчання як засіб засвоєння нового досвіду. Мова йшла про основні поняття інтерактивного навчання, класифікацію інтерактивних методів навчання та технології їх використання.

Традиційно зустріч завідувачів розпочалася з екскурсії закладом. Керівник ДНЗ "Ромашка" Зовва Н.М. продемонструвала колегам напрацювання педагогів, втілення їх творчих задумів у вигляді виставок та куточків. Учасники семінару з задоволенням побували в кожній групі, де мали змогу помилуватися затишком, переконатися в наповненні груп сучасним дидактичним та ігровим матеріалом, поспілкуватися з вихователями та їх вихованцями.

Робота семінару розпочалася з заняття з англійської мови (вих. Сільман Я.В.) із застосуванням інтерактивних методів навчання, під час якого діти продемонстрували набуті знання та вміння.

Методист ДНЗ "Ромашка" (м. Мала Виска) Радзієвська Л.І. продовжила роботу семінару тренінгом "Інтерактивні форми роботи для вихователів".  За мету було поставлено ознайомлення вихователів з інтерактивними методиками та вироблення позитивного ставлення до інтерактивних технологій, зацікавлення та навчання використання інтерактивних методик; виховання інтересу до творчого професійного пошуку, пізнання себе; сприяння формуванню почуття власної гідності педагогів, гордості за обрану професію. З цікавістю спостерігали слухачі семінару, як працювали дві підгрупи вихователів, а потім і самі долучились до участі в тренінгу.

Керівник методичного об’єднання Шевченко О.А. розпочала свій виступ з рекомендації посібника "Ігри для дорослих. Інтерактивні методи навчання" та наголосила, що інтерактивне навчання базується на взаємодії, тобто через педагогічне спілкування. Саме тому, підкреслила Олена Анатоліївна, завідувачі обов*язково повинні вести діалог з вихователями, батьками, вихованцями закладу, адже масе через співрозмову відбувається вплив на свідомість людини. Велику увагу слід приділяти тренінгам. Як показав даний семінар, тренінги допомагають змінити неконструктивне ставлення до інших людей на ефективну модель співробітництва.   Тренінгові заняття допомагають сформувати креативність педагогів, навчають ефективному спілкуванню вихователів та дошкільнят, розвивають здатність приймати рішення та взаємодіяти. Шевченко О.А. зупинилась окремо на кожному з методів інтерактивного навчання: інформаційних, пізнавальних, мотиваційних, регулятивних.     

 На згадку про семінар вихователі Маловисківського ДНЗ "Ромашка" подарували завідувачам дошкільних закладів району "Дерево щастя" з побажаннями добра, благополуччя та миру й спокою в нашій державі.

 Після завершення програми семінару методист РМК Шведенко Л.О. провела нараду завідувачів, в ході якої було розглянуто ряд питань:

1) Підсумки роботи за 2014 календарний рік;

2) Внесення дошкільних навчальних закладів району до Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України;

3) Оформлення статистичної звітності (ф. 85-к, 7-тнв та 6-ПВ) за 2014 рік;

4) Результати атестації Злинського, Плетеноташлицького й Хмелівського ДНЗ, які атестувались в 2014 році та ознайомлення з планом атестації закладів на 2015 та 2016 роки;

5) Проходження курсів підвищення кваліфікації та атестація педагогічних працівників у 2015 році;

6) Результати тематичного вивчення діяльності методичного кабінету відділу освіти Маловисківської районної державної адміністрації з проблеми "Реалізація завдань Базового компонента дошкільної освіти";

7) Про розгляд звернень громадян;

8) Про організацію роботи з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності в дошкільних навчальних закладах;

9) Підсумки роботи районної Інтернет-конференції (про участь педагогічних працівників дошкільних закладів у Інтернет-конференції), про дієвість створених сайтів ДНЗ та про потребу у створенні сайтів та блогів дошкільних навчальних закладів;

10) Участь у конкурсі "Від дослідницької  компетентності педагога до навчально-дослідницьких умінь дітей", оголошеному кафедрою ТІМСО КЗ "КОІППО ім. В.Сухомлинського";

11) Участь делегатів у районній звітно-виборчій профспілковій конференції та ін.

Категорія: Новини | Переглядів: 430 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа