Головна » 2014 » Жовтень » 23 » Казка й гра вчать добра
09:29
Казка й гра вчать добра

Світ дошкільного дитинства тісно пов'язаний з грою та казкою. Саме через них малята пізнають світ, вчаться відрізняти добро від зла, через казку та гру педагоги виховують у дітей культуру спілкування та співжиття в колективі.

23 жовтня 2014 року в Маловисківському ДНЗ «Чебурашка» зустрілися вихователі молодших та середніх груп дошкільних закладів району, щоб обговорити проблеми формування першооснов моральної культури у дошкільників.

Семінар-практикум розпочався з практичного блоку: перегляду інтегрованого заняття з морального виховання, розвитку мовлення та образотворчого мистецтва в молодшо-середній групі на тему «Хто людям добра бажає, той і собі має» (вихователь Показка О.І.).

В рамках методичного блоку семінару методист РМК Шведенко Л.О. провела з вихователями педагогічну гру «Так чи ні?» для визначення рівня обізнаності педагогів у сучасних тенденціях розвитку дошкільної освіти. Всі разом обговорили важливість сюжетно-рольових ігор для соціально-морального виховання дошкільників, вміння педагога організувати такі ігри та керувати ними.

Наступним етапом в роботі семінару було проведення ділової гри «Скринька педагогічних ідей» з проблемних питань соціально-морального виховання дошкільників», в ході якої відбулася педагогічна дискусія, було згадано методи й прийоми педагогічного керівництва сюжетно-рольовою грою. Також на розгляд учасників семінару було запропоновано кілька педагогічних ситуацій, які необхідно було проаналізувати і внести свої пропозиції з їх вирішення.

Після цього керівник МО вихователів ДНЗ Недільченко Л.С. надала рекомендації з планування роботи з дітьми в молодших та середніх групах відповідно до програми «Дитина».

Насамкінець методист РМК Шведенко Л.О. провела анкетування серед вихователів для визначення напряму методичної допомоги, поділилась з ними пам’ятками «Методи й прийоми педагогічного керівництва сюжетно-рольовою грою». 

Категорія: Новини | Переглядів: 392 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа