Головна » 2014 » Вересень » 24 » Круглий стіл з проблеми: «Підготовка вчителя до роботи з обдарованими учнями»
07:31
Круглий стіл з проблеми: «Підготовка вчителя до роботи з обдарованими учнями»

Кожна людина народжується талановитою. Це аксіома педагогіки. Дуже важливо побачити, в якій саме галузі талановита дитина може реалізувати свій творчий потенціал. Розкрити та розвинути здібності дитини - завдання не просте. У реалізації цих завдань велику роль відіграє Мала академія наук учнівської молоді, на яку покладено завдання забезпечити інтелектуальний розвиток молоді, її підготовку до активної наукової діяльності для подальшого самовизначення у майбутній професії.

Дуже важливо, щоб учень вмів не тільки отримувати певні результати, а й грамотно висловлювати свою думку і під час дослідження, і під час наукової дискусії, і під час захисту своїх досліджень. Отож  все більшого значення набуває напрямок, який передбачає участь учнів у науково-дослідницькій роботі. Саме цей напрям і формує в учнів уміння та навички практичного застосування теоретичних знань: розвиває мислення, логіку, вчить постановці цілей, завдань і пошуку способів їх досягнення з освоєнням різних методів. Все це формується на основі власного досвіду, що сприяє більш глибокому осмисленню матеріалу навчальних предметів.

           24 вересня 2014 року на базі Маловисківського РМК відбувся круглий стіл з проблеми: «Підготовка вчителя до роботи з обдарованими учнями.

Організація проведення І етапу Всеукраїнського конкурсу – захисту науково – дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України та підготовка до участі у ІІ (обласному етапі)» за участю методистів районного методичного кабінету, керівників наукових учнівських товариств загальноосвітніх навчальних та позашкільних закладів: Крячко Н.В.,(«Зубр» Маловисківської гімназії), Ключти Н.Я. («Патріот» Смолінського НВО), Богодвид Л.П., Шарко О.А., Петренко Н.Г.(«Інтелект» Маловисківського РБДЮТ), Шусь І.С., заступника директора з навчально- виховної роботи Маловисківської ЗШ №3 І-ІІІ ст.., Руденко В.О., вчителя математики Мар’янівської ЗШ І-ІІІ ст., Плакущої Н.Б., вчителя української мови та літератури Мануйлівського НВК, Миколенко А.В., вчителя математики Плетеноташлицької ЗШ І-ІІІ ст.., Москальової Н.Є, практичного психолога Оникіївської ЗШ І-ІІІ ст..

         Одним із розглянутих питань на круглому столі стала результативність участі слухачів Кіровоградської МАНУМ у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт.

З даного питання проінформувала присутніх методист відділу освіти С.Подручна, яка проаналізувала роботу з обдарованою молоддю у навчальних закладах та відзначила високий рівень підготовки учнів НТУ «Зубр» Маловисківської гімназії (керівник Н.В.Крячко), НТУ «Історичне та географічне краєзнавство, народознавство Маловисківського РБДЮТ (керівник Шарко О.А.), учнів Мар’янівської ЗШ І-ІІІ ст.(керівник В.О.Руденко), але відзначила, що робота по залученню учнів до науково –дослідницької діяльності ведеться недостатньо, частина науково –дослідницьких робіт учнів поданих на обласний етап не зовсім відповідає  основним вимогам конкурсу – захисту МАН, рівень знань учнів з базових дисциплін дуже низький; в деяких закладах району відсутня система роботи з учнями – членами МАН (не ведеться підготовка учнів до написання контрольних робіт на конкурсі).

Досвідом роботи з питань підготовки учнів до конкурсу та порадами щодо написання наукової роботи поділилися Н.В.Крячко, В.О.Руденко, О.А. Шарко, методист Л.В.Привалова надала рекомендації щодо роботи з обдарованими дітьми.

Категорія: Новини | Переглядів: 487 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа