Головна » 2016 » Вересень » 12 » Обласний тренінг для керівників музеїв
12:36
Обласний тренінг для керівників музеїв

 

12 вересня 2016 року в музеї історії освіти Кіровоградщини комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» відбувся тренінг з проблеми «Музей відчинено: тренінг ефективності діяльності музейних педагогів».

Організатором заходу була Гайда Л.А., методист науково-методичної лабораторії виховної роботи і формування культури здоров’я. В тренінгу взяли участь керівники громадських та відомчих музеїв, працівники державних музеїв, які займаються музейно-педагогічною діяльністю. Серйозна і предметна розмова йшла про місце керівника музею та можливості музейної педагогіки в національно – патріотичному вихованні молоді, в навчально – виховному процесі взагалі. Учасники тренінгу обговорили особливості концепції національно – патріотичного виховання, познайомилися з сучасними досягненнями в методиці музейної педагогіки, отримали цінні поради щодо використання інформаційних Інтернет - ресурсів з даної проблематики. Також присутні мали змогу побачити чудову виставку новинок науково – методичної літератури щодо шкільного краєзнавства та музеєзнавства.

Мав можливість побувати на вищезазначеному заході і наш колега – керівник районної творчої групи педагогів – краєзнавців вчитель історії Мануйлівського НВК Постолюк П.І.

«Висновок за результатами даного заходу однозначний – виховні і дидактичні можливості шкільного чи іншого музею – безмежні. Тренінг з питань музейної педагогіки – поштовх до пошуку нових форм краєзнавчої роботи в школі» - вважає Петро Іванович.

Детальніше з матеріалами тренінгу, які будуть корисними для усіх освітян, можна буде познайомитися на персональному блозі вчителя та блозі History.

Категорія: Новини | Переглядів: 359 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа