Головна » 2014 » Листопад » 13 » Організація медичного контролю за фізичним вихованням дітей
08:58
Організація медичного контролю за фізичним вихованням дітей

Медико-педагогічний контроль за фізичним вихованням дітей забезпечує комплексне здобуття відомостей про стан цієї роботи в дошкільному навчальному закладі спільними зусиллями медичної сестри закладу та завідувача за участі вихователів.

Питання організації медичного контролю розглядали під час семінару, що відбувся 13 листопада 2014 року у Великовисківському ДНЗ «Рукавичка», медичні сестри дошкільних закладів району. Мова йшла  про контроль за станом здоров’я, нервово-психічного та фізичного розвитку дітей, контроль за розвитком їх рухів і фізичних якостей, про вплив різних організаційних заходів на дитячий організм.

Практикум зі складання алгоритму роботи по медичному контролю провела керівник методичного об’єднання медичних сестер Булах Тамара Іванівна, після чого учасникам семінару було запропоновано переглянути заняття з фізичної культури в старшій групі та поспостерігати за медичним контролем під час його проведення.

Про контроль та методи дослідження за правильністю побудови заняття з фізичної культури розповіла методист РМК Шведенко Л.О., звернувши увагу на такі методи як візуальне спостереження за ступенем втомленості дітей, хронометрування, визначення фізичного навантаження. У виступі було розкрито поняття «загальна» та «моторна  щільність заняття», «раціональний час заняття» та «нераціональні витрати часу», подано схему підрахунку частоти пульсу в ході заняття та частоти дихання.

Окрему увагу методист звернула на організацію занять з фізкультури для дітей підготовчої медичної групи.

В рамках семінару відбулося засідання «круглого столу», під час якого мова йшла про нетрадиційні форми роботи з батьками по профілактиці гострих респіраторних захворювань та використання ароматерапії. Слухачів зацікавили поради з використання ароматерапії, надані керівником МО Булах Т.І.

На допомогу медсестрам методистом РМК Шведенко Л.О. було підготовлено методичні рекомендації «Медико-педагогічний контроль за фізичним вихованням дітей у дошкільному навчальному закладі» та ряд пам’яток і порад батькам по підготовці до сезону підвищеної захворюваності на ГРЗ і грип та ароматерапію для дітей.

На завершення роботи семінару методист ознайомила медичних сестер з Додатком 8 до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року № 1591 (в редакції постанови КМУ від 6 серпня 2014 року № 353) «Норми заміни продуктів за енергоцінністю», наголосивши, що дана постанова набуває чинності з 01 січня 2015 року.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 432 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа