Головна » 2016 » Вересень » 8 » Секційне засідання вчителів освітньої галузі «Суспільствознавство»
11:27
Секційне засідання вчителів освітньої галузі «Суспільствознавство»

08 вересня 2016 р. на базі районного методичного кабінету відбулося секційне засідання вчителів історії з теми: «Форми підвищення рівня науково-методичної підготовки і фахової майстерності педагогічних працівників в умовах впровадження Нового державного стандарту»

В рамках проведеного засідання розглядалися такі теоретичні питання:

1.Підсумки роботи РМО вчителів історії за 2015 2016 н.р. та основні напрямки роботи на 2016-2017 н.р. (Паливода О.Л. – методист РМК)

2. Ознайомлення з інформаційно-методичними листами Міністерства освіти і науки

(Паливода О.Л. – методист РМК)

4. Наукові товариства в системі роботі вчителя історії (Подручна С.М. – методист РМК)

5.Культурно – просвітницька діяльність УСС на території Єлисаветградщини

(Максименко Л.І. - вчитель історії Злинської ЗШ №1І-ІІІ ст.)

В ході проведення круглого столу: «Зміст та державні вимоги щодо викладання освітньої галузі «Суспільствознавство» в умовах нового Державного стандарту» акцентувалася увага на підготовці та проведенні історичних турнірів та конкурсів, на особливостях викладання історії України та всесвітньої історії в 8 класі, на формуванні предметних компетентностей з метою підготовки учнів до ЗНО. Значна увага приділялася на необхідності використання на заняттях картографічних посібників: атласів, контурних карт, настінних карт. Вони допомагають продемонструвати динаміку історичних подій, встановити зв’язок між географічним середовищем та місцем тієї чи іншої історичної події.

В 2016 -2017 н.р. вчителі історії розпочали працювати над новою науково – методичною проблемою «Формування предметних компетентностей школярів в умовах впровадження Державного стандарту базової та повної середньої освіти». Виходячи, з поставленої проблеми було сплановано подальшу діяльність районного методичного об`єднання вчителів історії.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 380 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа