Головна » 2014 » Жовтень » 30 » Семінар – практикум педагогів – організаторів
13:56
Семінар – практикум педагогів – організаторів

Семінар – практикум педагогів – організаторів та керівників гуртків позашкільних закладів на базі Маловисківського РБДЮТ Майбутнє — це не те, що говорять дорослі, це те, що роблять діти

         З метою підвищення педагогічної майстерності  30 жовтня 2014 року  на базі Маловисківського районного будинку дитячої та юнацької творчості проведено семінар - практикум педагогів - організаторів та керівників гуртків позашкільних закладів з проблеми «Організація дієвого учнівського самоврядування як необхідної умови формування соціально активної особистості.” Організаційно - методичний супровід семінару-практикуму здійснювала Подручна С.М., методист РМК.

              На семінарі були присутні педагоги – організатори  загальноосвітніх навчальних закладів та керівники гуртків Маловисківського РБДЮТ.

            В рамках семінару   були розглянуті питання: «Роль педагога – організатора в демократизації шкільного середовища. Розвиток учнівського  самоврядування» (методист С. Подручна), «Інноваційні технології, педагогічний досвід з     питань демократизації  шкільного середовища» ( методист РБДЮТ Богодвид Л.П.).

           Особливо цікаво та пізнавально були проведені з учасниками семінару: практикум «Створення моделі учнівського самоврядування в закладі» ( директор Кравченко С.В.), майстер – клас по  виготовленню браслету технікою “Шамбала” (керівник гуртка Ткаченко Ж.А.), тренінг “Як визначити лідера у шкільному середовищі” (практичний психолог                                        Горобець В.В.).

            Важливим підґрунтям для формування фундаментальних людських потреб є дозвіллєва діяльність. Особлива цінність дозвілля полягає в тому, що воно може допомогти реалізувати все найкраще, що потенційно закладене в людині. Завдяки формам дозвіллєвої активності можна підтримувати емоційне здоров’я, переборювати власні недоліки, формувати волю й характер. Дозвілля сприяє фізичному, духовному, соціальному та інтелектуальному розвитку людини, попередженню розумової відсталості та реабілітації розумово хворих дітей. Саме в години дозвілля особистість набуває ціннісних орієнтацій, знань та досвіду.

       З організацією змістовного дозвілля учнів у закладах освіти, організацією та проведенням інтелектуальних ігор познайомила керівник гуртка – методист Бабаєва Н.В.

   По закінченню семінару  гості щиро подякували за змістовний, повчальний та цікавий семінар, побажали подальших успіхів,  творчих злетів всім працівникам позашкільного закладу, адже творчість учителя – це передумова зростання його педагогічної майстерності.

Категорія: Новини | Переглядів: 531 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа