Головна » 2014 » Лютий » 5 » Семінар – практикум вчителів математики
16:38
Семінар – практикум вчителів математики


05 лютого 2014 року на базі Маловисківської гімназії відбувся районний семінар – практикум вчителів математики з проблеми «Формування інформаційно-комунікаційної компетенції учнів як можливість розширення навчального середовища для забезпечення пізнавальних потреб учнів». На початку роботи учасників семінару привітав директор Маловисківської гімназії Онипсенко В.М.

 У науково-методичному блоці  вчитель математики Маловисківської гімназії Бондар І.Ю. презентувала питання  «Формування інформаційно-комунікаційної компетенції учнів як можливість розширення навчального середовища для забезпечення пізнавальних потреб учнів. Комп’ютерна підтримка уроку математики у 5 та 6 класі».

     У практичному блоці «Створення творчого  середовища у процесі викладання математики та у позакласній роботі» присутні відвідали та обговорили відкриті уроки з теми:

  • «Додавання і віднімання мішаних чисел» у 5 класі (вч. М.Ю.Федорова).
  • «Тотожні перетворення тригонометричних виразів» у 10 класі (вч. В. В. Умрихіна).

Учні 6 класу (вч. Бондар І.Ю.) презентували проект «Історія розвитку арифметики» використовуючи ІКТ.

Умрихіна В.В. презентувала роботу фізико - математичного клубу «Олімп» (секція «математика») як структурного підрозділу НТУ «Зубр».

Роботу над науково- методичною проблемою «Розвиток критичного мислення учнів на уроках математики» представила вчитель математики Федорова М.Ю.

 Методист С.Подручна ознайомила присутніх з результатами обласної олімпіади з математики та поздоровила вчителів, учні яких здобули перемогу: Нестеренко Л.А., вчителя математики Маловисківської ЗШ №3 І-ІІІ ст. (Шмалько І. учень 7 класу ІІ місце), Мелішкевич Л.Б., вчителя математики Смолінського НВО (Васильєв О. учень 8 класу ІІІ місце).

 Методист РМК С.Подручна звернула увагу присутніх на організацію та проведення  ІІ етапу Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру», на підготовку  до проведення ДПА та ЗНО з математики у 2013-2014 н.р., на підготовку та участь у районному фізико – математичному марафоні, який відбудеться 28 березня на базі Оникіївської ЗШ І-ІІІ с.

По закінченню семінару вчителі математики і зробили висновок, що для формування інформаційно-комунікаційної компетенції учитель повинен:

·        сформувати міцні базові знання учня;

·        сформувати вміння, щоб учень міг якомога швидше знайти необхідну інформацію із застосування новітніх інформаційних технологій;

·        розвинути в учнів уміння відфільтрувати в інформації тільки актуальну та корисну;

·        сформувати вміння опрацьовувати, обробляти, редагувати інформацію застосовуючи сучасні інформаційні технології.

Присутні подякували господарям за змістовно підготовлений та проведений семінар.

Категорія: Новини | Переглядів: 502 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа