Головна » 2014 » Листопад » 6 » Творчий вихователь – творчі діти
15:00
Творчий вихователь – творчі діти

6 листопада 2014 року в Маловисківському ДНЗ «Чебурашка» відбулося засідання творчої групи вихователів дошкільних навчальних закладів з проблеми «Розвиток творчих здібностей педагогів». На початку засідання керівник творчої групи Радзієвська Людмила Іванівна ознайомила учасників з планом роботи творчої групи, окреслила пріоритетні напрямки роботи щодо зазначеної проблеми.

Далі мова пішла про актуальність патріотичного виховання дошкільників, його можливості та особливості. Член творчої групи, вихователь Маловисківського ДНЗ «Чебурашка» Стернейчук Людмила Анатоліївна запросила всіх у старшу групу на заняття, метою якого було продемонструвати патріотичне виховання засобами інтегрованої освітньої діяльності.

Після перегляду та аналізу заняття керівник ТГ запропонувала учасникам вправу «Самопрезентація», під час якої кожен з присутніх продовжив речення «Не хочу хвалитись, але я…». Це допомогло учасникам краще пізнати один одного та створити умови для ефективної співпраці.

Своє бачення творчого вихователя продемонстрували слухачі під час «розшифрування» слова «творчість». Було визначено якості, що характеризують креативного вихователя сучасного дошкільного закладу.

Активізувати образну пам'ять і творчу уяву, розвинути швидкість та гнучкість думки, вміння міркувати нестереотипно присутнім допомогла вправа «Казковий вернісаж».

Л.І.Радзієвська провела вправу «Лимон», за допомогою якої навчила вихователів керувати станом м’язового напруження та розслаблення, адже регулярне виконання такої вправи допомагає поступово ставати врівноваженими, бадьорими, спокійними.

Про роль творчої діяльності вихователя у розвитку творчих здібностей дошкільників з учасниками засідання говорила методист РМК Шведенко Людмила Олександрівна.  В ході бесіди були з’ясовані як основні напрями творчої діяльності вихователя, так і засоби спонукання вихователя до творчості, а саме – готовність до творчості в своїй діяльності, активна життєва позиція вихователя, професійна потреба в оволодінні секретами майстерності, а також прагнення вийти за межі умовностей та консервативних правил.

Методист РМК підготувала для кожного учасника ТГ пам’ятку творчого вихователя, в якій головною лінією проходить думка про те, що у активного, творчого педагога – творчі діти.

На завершення кожен з присутніх продовжив фразу «Мені сьогодні…» та отримав домашнє завдання: написати ессе «Мої маленькі та великі перемоги, прикрощі й сподівання в педагогічному житті» й створити колаж на тему «Мрії творчого вихователя».

Вихователі залишали перше засідання творчої групи в піднесеному настрої, сповнені бажання  працювати креативно, демонструючи продукт своєї творчості не лише як результат творчої діяльності у вигляді конспекту, нового дидактичного матеріалу чи гри, а й як результат творчої співпраці з вихованцями.

Категорія: Новини | Переглядів: 1275 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа