Головна » 2014 » Вересень » 16 » Участь школярів Маловисківського району у Всеукраїнській акції «Лист пораненому»
07:45
Участь школярів Маловисківського району у Всеукраїнській акції «Лист пораненому»

 

Відповідно до листа департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації від 12.08.2014 року №01-12/473/1-41 «Про Всеукраїнську акцію «Лист пораненому» школярі Маловисківського району взяли участь у Всеукраїнській акції «Лист пораненому». В ході цієї акції діти писали листи, вірші, малювали малюнки, виготовили подарунки для поранених, які лікуються в різних лікувальних закладах України чи проходять реабілітацію, і відправили їх до військово-медичних центрів Київської та Хмельницької областей та міст: Львова, Вінниці, Житомира, Харкова, Полтави, Білої Церкви, Луцька, Одеси, Рівне.

Діти бажали захисникам Вітчизни найшвидшого одужання та повернення живими додому. До цього непростого випробування, яке випало на долю нашої держави, юні громадяни ставляться з розумінням і почуттям високого патріотизму.

Ось рядки вірша учениці 10 класу Олександрівської ЗШ І-ІІІ ст..                                                                                    Чернеги Валерії

 

                                Не потрібна народу моєму війна,

Бо лиш смерть і розруху приносить вона.

 І ми просим дорослих: «Зупиніть цю біду!

                                Щоб не бачити більше у мами сльозу,

                                Щоб живі і здорові були старші брати.

                                Зупиніть цю біду!

А ось рядки з листів.

         «Шановний солдате, я навчаюсь у 10 класі Олександрівської ЗШ І-ІІІ ступенів  Маловисківського району, Кіровоградської області. Мене звати Роя Гаразаде.

Ти, напевно, зрозумів, що я не українка. Мої батьки змушені були переїхати з

Азербайджану до України через війну, яка була в моїй країні, тепер у мене дві Батьківщини. Я дуже люблю Азербайджан, хоча знаю про нього з розповідей рідних, так само люблю Україну, бо тут росту, вчусь, маю друзів,

а Вітчизна - це твої родичі, друзі, знайомі.                                                              І я, і всі мої знайомі, і однокласники з великою повагою та вдячністю звертаються до тебе, солдате, бо ти захищаєш Батьківщину- отже, всіх нас.

Те, що відбувається на Донбасі, дуже лякає, адже гинуть люди, а життя людське найцінніше. І ти, солдате, захищаєш людські життя. Пішовши на війну, ти вже проявив мужність, хоробрість, патріотизм.

Знай , що з тобою, з усіма вами вся Україна, ми на вас сподіваємося, ми віримо в щасливе майбутнє нашої держави.

Залишайся живим і здоровим, солдате! Нехай швидко заживають твої рани!

Зичу від усієї душі здоров'я та миру, щоб нікому і ніколи не довелось шукати іншої Батьківщини через війну у власній.

Ти виконуєш почесну справу, хай тебе Бог оберігає!»

 «Ми гордимося тим, що живемо в Україні, і що маємо таких мужніх, сміливих, відважних захисників як ви.

Кожного дня спостерігаємо по телебаченню події, які відбуваються на Сході України. Сумно бачити як терористи руйнують рідні міста, як помирають мирні жителі та учасники АТО.

Сподіваємось, що в найблищий час війна скінчиться, в Україну прийде мир та спокій. Хочемо побажати якнайшвидше отримати перемогу та повернутись до рідних домівок»(рядки з листа учнів 9 класу Якимівської ЗШ І-ІІІ ст.).

Всі загальноосвітні навчальні заклади були активними, але найбільшу ініціативу проявили учні Маловисківської ЗШ№3 І-ІІІ ст., Оникіївської ЗШ І-ІІІ ст., Копанської ЗШ І-ІІІ ст., Розсохуватської ЗШ І-ІІ ст., Паліївської ЗШ І-ІІІ ст., Лозуватської ЗШ І-ІІ ст., Маловисківської гімназії, Смолінського НВО, Якимівської ЗШ І-ІІІ ст., Новопавлівської ЗШ І-ІІ ст., Олександрівської ЗШ І-ІІІ ст., Великовисківської ЗШ І-ІІІ ст., Хмелівської ЗШ І-ІІІ ст..

        «Бійцям східного фронту-тепло дитячих сердець»- таку акцію по виготовленню теплих речей для учасників АТО на Сході України, які нині проходять курс лікування в госпіталях, започаткували гуртківці Маловисківського районного будинку дитячої та юнацької творчості (директор С.В.Кравченко). 

На фото члени шкільного парламенту Хмелівської ЗШ І-ІІІ ст.. Каракай Анастасія і Запорожець Ірина зі скринькою з листами, які передали у військомат.

Категорія: Новини | Переглядів: 509 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа