Головна » 2014 » Лютий » 26 » Засідання динамічної групи вчителів історії
14:46
Засідання динамічної групи вчителів історії

Сьогодні все частіше, як в теоретичному доробку науковців, так і в педагогічній практиці, особливе місце займають інноваційні технології, покликані підняти весь навчальний процес на якісно новий рівень. Районне методичне об'єднання вчителів історії працює над реалізацією науково – методичної проблеми «Впровадження новітніх освітніх технологій на уроках історії».

Група об’єднує вчителів різних навчальних закладів, які займалися одним проблемним питанням: пошуком теоретичної бази та практичним впровадженням технології кооперативного навчання. Реалізація проблемного питання відбувалося на 3-х етапах: організаційному (2008-2010 рр), практичному (2010-2012рр), результативно – узагальнюючому (2012-2014рр). Основним своїм завданням члени групи вважають: підвищення фахової компетентності, конструювання власної системи педагогічної діяльності, обмін інформацією з іншими вчителями.

Учасники засідання динамічної групи підготували та продемонстрували цікаві та змістовні мультимедійні презентації з практичного впровадження даного питання в своїй діяльності. Вчитель історії Лозуватської ЗШ І-ІІ ст. Шевченко Б.П. познайомив присутніх з  власними напрацюваннями з даної технології та поділився з труднощами, що виникали в процесі роботи. Креативно  презентувала свою роботу вчитель історії Оникіївської ЗШ І-ІІІ ст. Комісарова Л.М. Змістовним та науковим було представлення досвіду роботи Постолюка П.І.

Під час проведення засідання динамічної групи методист районного методичного кабінету Паливода О.Л. надала методичні рекомендації щодо використання технології кооперативного навчання. Окрім того, членами динамічної групи було зібрано теоретичну базу та розробки уроків  з використанням даної технології. Всі матеріали узагальнено, надано в електронному варіанті кожному членові групи та розміщено на персональному блозі методиста Паливоди О.Л. для загального користування всіма вчителями історії.

Наостанок засідання керівник динамічної групи Постолюк П.І. прозвітував  про всю роботу групи  протягом 2008 - 2014 року.

На даний час група повністю реалізувала поставлені завдання і завершила свою роботу. Методистом РМК Паливодою О.Л. відзначено роботу групи на високому науковому та методичному рівні.

Свідченням того, що групова форма навчання набуває пріоритетного значення, є не лише значна кількість наукових досліджень та методичних розробок, а й факт все частішого застосування вчителями – практиками цієї технології на своїх уроках.

Категорія: Новини | Переглядів: 535 | Додав: lionpower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Адреса:
м. Мала Виска
вул. Жовтнева 49/2
26200



+38(05258)5-11-96  rmk-mv@ukr.net
Мапа